Патријарх Иринеј: Срби знају шта је држава, док је тако - постојаћемо

„БЛАГОДАРИМО БОГА ШТО ЈЕ СРПСКОЈ ПОДАРИО ЧОВЕКА КОЈИ СЕ ЗА ЊУ БОРИ КАО ЛАВ“

        ЊЕГОВА светост патријарх српски Иринеј рекао је данас да треба сачувати Републику Српску јер је то једини начин да се на овим просторима одржи народ српски са својим именом и културом.

        „Срби знају шта је држава, јер смо је увек имали, умеју да поштују државу. Док тога буде - постојаћемо и опстати“, истакао је патријарх Иринеј у обраћању након Свете архијерејске литургије коју је служио у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

        Патријарх Иринеј пожелео је благословен данашњи дан и срећну славу Републици Српској, Србима у Српској и целом српском народу, онима који су остали у отаџбини и онима који су стицајем околности раштркани по свету.

        „Благодаримо Господу што је Републици Српској подарио човека који се лавовски бори за свој народ. Срећан празник, срећна слава и живели на многаја љета! Нека Господ Бог благослови Републику Српску, српски народ, али и све друге народе, све народе које носе Бога", поручио је патријарх Иринеј, изразивши задовољство што може да подели радост данашњег празника, као и због постојања Срба у Републици Српској и у Србији.

        Српски патријарх нагласио да добрих људи има у свим верама и народима.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари