Патријарх Иринеј у Бањалуци: Вучић се бори да сачува српски Јерусалим – Косово и Метохију

„НАШУ СВЕТУ ЗЕМЉУ, СА ОНИМ СВЕТИЊАМА БРОЈНИМ, ВЕЛИКИМ И СЛАВНИМ”

  • „Надамо се и молимо се Господу да председнику Републике Србије да снаге и моћи да се одупре силним ветровима нашега времена”

          ЊЕГОВА Светост Патријарх српски Иринеј оценио је у Бањалуци да се председник Србије Александар Вучић бори за Косово и Метохију.

          Притом је дословно рекао у бањалучком Саборном храму, у присуству Милорада Додика и највиших званичника РС и верника:

          „Људи могу да причаjу ово или оно, али ми видимо колико се он са својим сарадницма бори да сачува тај најсветији део наше земље, Косово и Метохију. Тај наш Јерусалим, ту нашу Палестину, ту нашу Свету земљу. Са оним светињама бројним, великим и славним, на Косову и Метохији”.

          Одмах у наставку је додао:

          „Народна пословица каже: прегаоцу Бог даје махове. Надамо се и молимо се Господу да председнику Републике Србије да снаге и моћи да се одупре силним ветровима нашега времена. Са надом и вером у помоћ Божију - да нас Господ неће оставити”.

          После речи „молимо се Господу да...”, патријарх је први рекао `председнику Републике Српске`, али се одмах поправио и изговорио оно што је хтео „председнику Републике Србије”.

          Патријарх је закључио речима: „То је наша вера. А и видимо и осећамо ту истину у нашем животу”.

          Поглавар Српске православне цркве је претходно рекао и да треба да благодаримо Господу што је Српској подарио Додика који се за њу бори као лав.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари