Захвалимо се оваквој Европи, не дајмо да нам узму и Србију!

ПАТРИЈАРХ ИЗ ЈАГОДИНЕ ПОЗВАО ВЛАСТ

ДА НЕ ДАЈЕ КиМ ЗА ЕУ

А ВЕРНИКЕ ДА РАЂАЈУ ДЕЦУ

Патријарх у Пећкој патријаршији

  • Ако треба да жртвујемо Косово и Метохију да бисмо ушли у Европу, да им се захвалимо на њиховој доброти и љубави, нека нас оставе саме, поручио је патријарх српски Иринеј
  • Пред Србијом је велико искушење јер јој нуде да уђе у Европу, али са страшном ценом да се одрекне Косова и Метохије. Нека нас оставе саме. Нека нам не чине оно што су нам недавно учинили, а да наше Косово остане са нама
  • Ако се настави овакав прираштај, бићемо мањина у сопственој земљи. Не само да ће нам Косово узети, што и чине, него ће нам и Србију узети ако српске мајке не буду рађале децу

        ЈАГОДИНА,  (ФоНет) - Поглавар Српске Православне цркве патријарх Иринеј служио је  литургију у Саборној цркви Светих апостола Петра и Павла у Јагодини, а његов долазак у град поздравило је неколико хиљада граана.

        Велики број верника није могао да уђе у цркву, због чега је у порти постављен велики видео бим на коме су окупљени могли да прате литургију.

        Литургију је са патријархом служио и епископ шумадијски Јован, а присуствовао јој је градоначелник Јагодине Драган Марковиæћа сарадницима.

        - Ако треба да жртвујемо Косово и Метохију да бисмо ушли у Европу, да им се захвалимо на њиховој доброти и љубави, нека нас оставе саме, поручио је патријарх српски Иринеј.

        После служења парастоса код споменика погинулим Јагодинцима за ослобођење и уједињење од 1912. до 1918. године, патријарх Иринеј је рекао да је пред Србијом велико искушење, јер јој нуде да уђе у Европу, али са „страшном ценом да се одрекне Косова и Метохије”.

        „Нека нас оставе саме. Нека нам не чине оно што су нам недавно учинили, а да наше Косово остане са нама”, рекао је патријарх.

        Они који су нам некада били пријатељи, или смо их таквима сматрали, навео је Иринеј, данас то нису, јер нам одузимају оно што нам је најдрагоценије и најсветије.

        Патријарх Иринеј је поручио верницима да рађају децу, јер „нема већег дара од живота”.

        „Ако се настави овакав прираштај, бићемо мањина у сопственој земљи. Не само да ће нам Косово узети, што и чине, него ће нам и Србију узети ако српске мајке не буду рађале децу”, поручио је патријарх Иринеј.

        Градоначелник Јагодине Драган Марковић захвалио је патријарху на доласку и навео да цело друштво мора да се бори против беле куге.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари