Руски Генералштаб испред обала Сирије формира ескадру бродова своје три флоте

У НАРЕДНИХ ДЕСЕТАК ДАНА, А РАДИ ЗАЈЕДНИЧКОГ РЕШАВАЊА БОРБЕНИХ ЗАДАТАКА

  • У источни Медитеран, где се већ налази одред бродова Црноморске флоте, упућени су и бродови Северне и Балтичке ратне флоте. Они ће се до краја децембра срести у „тачки рандевуа“, ради заједничког решавања борбених и специјалних задатака испред обала Сирије

        РУСИЈА ће до краја децембра у источном Медитерану, испред обала Сирије, формирати ескадру  ратних бродова. Како је саопштио Генералштаб Оружаних снага РФ, бродовима Црноморске ратне флоте, који су већ „на месту“, придружиће се разарачи и десантни бродови руске Северне и Балтичке флоте.

       „У источни Медитеран, где се већ налази одред бродова Црноморске флоте, упућени су и бродови Северне и Балтичке флоте. Они ће се до краја децембра срести у „тачки рандевуа“, ради заједничког решавања борбених задатака испред обала Сирије. Бродови ће упловљавати у базу за материјално-техичко опремање руске Ратне морнарице која се налази у сиријској луци Тартус. У случају да стигне одговарајуће наређење, биће извршена и евакуација руских грађана који се налазе у Сирији“ - објавио је руски Генералштаб.

       „И нови бродови Црноморске флоте такође су спремни да пођу у Медитеран“ - додао је извор из Генералштаба.  

       Према том извору, бродови руских  ратних флота накратко окупити у једној акваторији Медитерана. Након увежбавања „постављеног заједничког задатка“, групација Северне флоте проћи ће  Суецким каналом у Индијски океан ради обезбеђивања цивилне пловидбе у Аденском заливу.  

       Бродови Црноморске флоте - ракетни разарач „Москва“, патролни брод „Сметљиви“, велики поморски танкер „Иван Бубнов“ и морски тегљач МБ-304 - вратиће се у своју сталну базу у Црном мору.

       Недалеко од Персијског залива тренутно борбене и специјалне задатке изводи групација бродова руске Тихоокеанске флоте у чијем су саставу велики противподморнички брод „Маршал Шапошњиков“, танкер „Иркут“ и спасилачки тегљач „Алатау“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари