Експерт: Су-35 у ваздушном боју може да се носи са три, чак и са пет, америчких F-35

THE FINANCIAL TIMES: ОКРЕТАЊЕ ЕРДОГАНА ПРЕМА РУСИЈИ ВЕЛИКА ЈЕ ПУТИНОВА ПОБЕДА

* Московски војни авио-експерт Виктор ПРЈАДКА: Су-35 је авион за оствартивање доминације у ваздуху, а може да се користи и као бомбардер и као јуришни авион. У наредних 10-15, можда и 20 година, Су-35 ће са влеиким успехом одрађивати све што је турска унела у своју војну доктрину

________________________________________________________________

         РУСИЈА је објавила да је спремна да Турској – уместо  америчких ловаца-бомбардера F-35, које кој Вашингтон ускраћује због ракетних система С-400 – понуди своје Су-35.

         Неки су пожурили да одмах укажу:  да је F-35 борбени авион пете генерације, а Су-35 – генерације 4++. Са тврдим закључком: то Анкара неће прихватити јер би на томе изгубила.

         А уопште није тако.  

         Московски авио-експерт Виктор Прјадка - генерални директор компаније „Алијснсс Авиационих технологија Авинтел“ – објаснио је да би Турска са Су-35, напротив, много добила:

         „Су-35  је модификација легендарног Су-27. Није произведен са применом стелс-технологија, али у маневарском и активном боју може да се носи и са два, три или чак и пет америчких F-35!“

         Прјадка је додатно указао и сугерисао онима који у Турској одлучују о војном и стратешком планирању и војним набавкама:

         „Су-35 је авион за оствартивање доминације у ваздуху, а може да се користи и као бомбардер и као јуришни авион. У наредних 10-15, можда и 20 година, Су-35 ће са влеиким успехом одрађивати све што је турска унела у своју војну доктрину“.

         Понуда Су-35, на коју Анкара још није одреаговала – најдиректније је повезана са турском куповином С-400, до које је дошло иако су Сједињене Државе употребиле против Анкаре цео свој арсенал притисака и претњи да то не чини.

          Утицајни британски лист Financial Times ту куповину је назвао „тектонским померањем у домену геополитике“. Још и: „дрскошћу животно важног члана НАТО који купује оружје и војну опрему од противника Запада“.

         Исти лист наглашава процењује да је то постало могуће због изразитот захлађивања односа и неповерења између Турске и САД и личних односа Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана.

         Financial Times појаву С-400 у Турској назива изненађујућом и крајње значајном, а победником не Анкару већ – Москву.

         Други британски лист The Times  „стратешки заокрет Ердогана према Русији“ такође сматра „великом Путиновом победом“. Уз процену: Ердоган рачуна да ће са ослонцем на Русију Турску претворити у регионалну силу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари