Пентагон признао да САД у сфери хиперсоничног оружја заостају за Русијом

РОБЕРТ КАРВЕР: СТВОРЕНА ЈЕ АСИМЕТРИЈА КОЈУ МОРАМО ОТКЛОНИТИ

* Портпарол Пентагона изјавио: „Радимо на том оружју да не би било ни најмање сумње у нашу способност да осигурамо своју доминацију у свим будућим биткама у свим могућим театрима ратних дејстава“

* Владимир Путин у фебруару изјавио да је његова земља почела серијску производњу ракетног стратешког система са бојевим блоком „Авангард“ и да је успешно привела крају тестирања хиперсоничне противбродске крстареће ракете „Циркон“

________________________________________________________________________

        ПЕНТАГОН је признао да Оружане снаге САД заостају за Русијом на плану хиперсоничног оружја.

        Признање је пласирао преко свог портпарола Роберта Карвера који је у интервјуу Newsweek додатно рекао:

        „Сједињене Државе су деценијама биле лидер у раду на хиперсоничним технологијама, али нису биле оријентисане на то да их претворе у оружје. Они који теже да буду наши противници – одлучили су да ту технологију претворе у оружје. То је створило асиметрију у бојевим могућностима коју морамо отклонити“.

         Карвер је у истом интервјуу признао да је за САД хиперсонично оружје постало „врхунски технички и истраживачки приоритет“:

        „Радимо на том оружју да не би било ни најмање сумње у нашу способност да осигурамо своју доминацију у свим будућим биткама у свим могућим театрима ратних дејстава“.

        Русија је тренутно једина земља која располаже хиперсоничним оружјем.

        Њен председник Владимир Путин је у фебруару изјавио да је његова земља почела серијску производњу ракетног стратешког система са бојевим блоком „Авангард“ и да је успешно привела крају тестирања хиперсоничне противбродске крстареће ракете „Циркон“.

        Американци раде на хиперсоничној ракетзи HCSW великог домета.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари