Крајем јануара маневри све четири руске ратне флоте у Медитерану и Црном мору

НАЈВЕЋА РУСКА ПОМОРСКА ВЕЖБА ТОКОМ ПРОТЕКЛЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ

  • Основни циљ маневара је увежбавање формирања међуфлотске групације бродова изван предела Руске Федерације и „уигравање“ њеног садејства
  • Вежба ће имати и антитерористики и антипиратски сегмент, а главни командни задатак је „усавршавање управљања међуфлотским координираним дејствима у удаљеној морској зони“

        ВЕЛИКА међуфлотска формација руских ратних бродова извешће крајем јануара маневре какве одавно нису.

       У вежби ће учествовати бродови све четири руске ратне флоте - Северне, Балтичке, Црноморске и Тихоокеанске. А зона маневара биће акваторије Црног мора и Медитерана.

       Вежба ће бити изведена - како је саопштило Министарство одбртане РФ - „у складу са планом припрема Оружаних снага у 2013. години“.

       „Основни циљ маневара је увежбавање формирања међуфлотске групације бродова изван предела Руске Федерације и „уигравање“ њеног садејства, од планирања заједничких дејстава до њихове реализације према јединственој замисли“ - открило је руско министарство.

       Сада се сви бродови који ће учествовати у маневрима крећу према „тачкама“ на којима ће морати да буду уочи почетка вежбе.

       Један од задатака који ће „одрадити“ бродови у Црном мору биће: различите „тактичке епизоде“ са укрцавањем морске пешадије и падобранаца на десантне бродове „са неуређених обала Северног Кавказа“.

       И у црноморској и у медитеранској акваторији руски бродови ће изводити школско-борбене задатке и током њихове реализације „стицати неопходне вештине, искуства и навике“.

       У све четири флоте су претприпреме за маневре трају од почетка децембра, а подразумевале су „инспекцију“ обеју акваторија и командно-штапске и ватрене припреме.

       Сама вежба имаће и антитерористики и антипиратски сегмент, а главни командни задаатак је „усавршавање управљања међуфлотским координираним дејствима у удаљеној морској зони“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари