ПУТИН: Наше оружје мора бити боље него у било ког потенцијалног противника

РУСКИ ЛИДЕР ПОСЕТИО ВОЈНО-ИНДУСТРИЈСКИ КОНЦЕРН „КАЛАШЊИКОВ”

         РУСИЈА стално мора имати боље оружје од својих потенцијалних противника – упозорио је Владимир Путин прве фигуре националне војне индустрије и науке.

         Приликом посете војном концерну „Калашњиков”, он је подвукао: „Вас који данас производите за наше Оружане снаге не смеју опуштати успеси које су досад постигле совјетска и руска војна индсустрија. Увек морате тежити да будете сам врх. Наше и данашње и сутрашње оружје мора бити боље од онога чиме је наоружан потенцијални противник”.

         Руски председник је разговарао са младим радницима „Калашњикова“ и указао да су за стрељачко наоружање пресудни – прецизност и даљина на којој се реално могу уништавати циљеви.

         Путин је погледао изложбу свега што производи „Калашњиков“ и оценио да је то „поуздано и перспективно оружје”.

         Руководству концерна је притом рекао да све што производи мора бити „потребног квалитета и по прихватљивој цени”.

         Са задовољством је нагласио да Русија започиње производњу „целих линија“ нових типова тенкова, ракета и артиљеријских система и војних аутомобила, као и опреме за војнике.

         „Савремена ратна техника већ стиже у наше јединице. Удео савременог наоружања у њима био је 2011. око 23 одсто, а до краја ове године бећ ће бити близу 30 одсто. То је добро, али су главна достигнућа тек пред нама” – нагласио је руски лидер.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари