Путин посматрао маневре у руском Источном војном округу

У ПРАТЊИ МИНИСТРА ОДБРАНЕ ШОЈГУА И КОМАНДАНТА ВОЈНОГ ОКРУГА

ХЕЛИКОПТЕРОМ ОБИШАО ПОДРУЧЈЕ ИЗВОЂЕЊА ВЕЖБИ

Сергеј Шојгу и Владимир Путин

         РУСКИ председник и главнокомандујући Владимир Путин упознао се са током војних вежби у Источном војном округу.

         Шеф руске државе долетео је авионом на војни полигон „Успеновски“, а затим се, након што му је рапортирао командант војног округа Константин Сиденко, попео на осматрачницу и пратио маневре.

         Неопходна стручна објашњења председнику РФ давао је начелник Главне управе за војну припрему руске армије Иван Буваљцев.

         По завршетку вежбе, Путин је у пратњи министра одбране Сергеја Шојгуа и команданта војног округа обишао хеликоптером подручје извођења вежби.

         Провера борбене готовости војске у Источном војном округу почела је 13. јула. У њој учествују јединице и војне формације из Централног и Источног војног округа, Тихоокеанска флота, као и Стратешка и Војно-траспортна авијација руског ратног ваздухопловства.

         Главни циљ маневара је провера спремности војске да извршава  задатке, као и процена обучености официрског кадра, техничке припремљености и опремљености војске наоружањем и војном техником.

         У вежбама учествује око 160 хиљада војника, око хиљаду тенкова и оклопних возила, 130 авиона и хеликоптера стратешке, војно-транспортне, ловачке и бомбардерске авијације, као и 70 бродова и пловних објеката руске ратне морнарице.

                

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари