Путин високо оценио највећу постсовјетску војну вежбу

ПРЕДСЕДНИК РФ ЗАДОВОЉАН БОРБЕНОМ ОБУКОМ И ГОТОВОШЋУ ЈЕДИНИЦА ИСТОЧНОГ ВОЈНОГ ОКРУГА

  • Различите војне формације извршавале задатке на 17 полигона
  • Руски лидер данас на полигону „Цугол“, у Читинској области, присуствовао завршној фази вежбе - офанзиви јединица из Централног и Источног војног округа

          ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин задовољан је током војних вежби у Источном војном округу. Толико да се захвалио официрима и војницима за демонстриране вештине.

          „Војне вежбе још трају, сад улазе у завршну фазу“ - истакао је шеф руске државе, одговарајући на питање новинара агенције ИТАР-ТАСС. „Генерално, вежбе су врло усклађене, нема ниједне грешке, циљеви су практично постигнути“ - истакао је он.

          „Већ сад могу да кажем да су постављени задаци у основи решени, а оцена је више него задовољавајућа“ - додао је Путин. „Надам се да ће и завршна фаза бити изведена на исти начин, у истом темпу и исто тако квалитетно“ - рекао је он.

          Команду за почетак провере борбене готовости у Источном војном округу, председник РФ  је у својству врховног главнокомандујућег издао је 12. јула, а већ 13. ноћу војска је доведена у стање потпуне борбене готовости и изашла на војне полигоне и у подручје извођења војних вежби.

          Ова провера борбене готовости је највећа у постсовјетској ери. У њој учествују јединице и војне формације из Централног и Источног војног округа, Тихоокеанска флота, као и Стратешка и Војно-транспортна авијација Ратног ваздухопловства Русије. Главни циљ маневара је провера спремности војске да извршава своје задатке, као и процена њене обучености, техничке спремности и опремљености наоружањем и војном техником.

          У војним вежбама учествује око 160 хиљада војника, око хиљаду тенкова и борбених оклопних возила, 130 авиона и хеликоптера стратешке, војно-транспортне, ловачке, бомбардерске и војне авијације, као и 70 бродова и пловних објеката Ратне морнарице Русије. Јединице и војне формације извршавали су своје задатке на 17 полигона, а бродови Тихоокеанске флоте - у акваторијумима Охотског и Јапанског мора.

          Претходно је Владимир Путин пратио ток вежби на Сахалину, где је посетио војни полигон „Успеновски“. Данас се већ налази у Читинској области, где на полигону „Цугол“ присуствује завршној фази ових великих војних вежби - офанзиви јединица из Централног и Источног војног округа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари