ПУТИН: Војна индустрија ће и даље бити у центру пажње државног руководства

РУСИЈА ОД ПОЧЕТКА 2013. ИЗВЕЗЛА ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ ЗА ШЕСТ И ПО МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

  • Руски председник оценио да Русија држи више од четвртине светског тржишта наоружања и нагласио да ће учинити све да даље ојача своје позиције

         РУСИЈА је од почетка 2013.  повећала извоз оружја за 15 одсто у односу на прву половину прошле године – саопштио је председник РФ Владимир Путин на заседању државне комисије за војно техничку сарадњу са другим државама.

         На априлском заседању исте комисије, Путин је оценио да Русија држи више од четвртине светског тржишта наоружања јер је у 2012. продала оружја и војне опреме за око 15 милијарди и 700 милиона долара.

         Руски лидер је, упркос добрим резултатима, упозорио национално војно-индустријски комплекс да мора даље повећавати конкурентност своје извозне понуде и борити се за још већи део међународног тржишта.

         Према његовим речима, војно-индустријски компекс и његов даљи развој биће у самом центру посебне пажње државног руководства.

         „Национални произвођачи војне и специјалне технике и даље ће имати свестрану подршку. Из федералног буџета су током протекле три године само у виду дотација добили више од 27 милијарди рубаља”, нагласио је Путин.

         Пре Путиновог наступа је шеф државне корпорације „Ростех” Сергеј Чемезов саопштио да је Русија од почетка 2013. извезла оружја за шест милијарди и 500 милиона долара, а да је портфељ Рособоронекспорта, државне компаније за трговину оружја, почетком маја 2013. достигао 38 милијарди долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари