Радари и друга електроника за Т-50 производиће се у Рјазању

РУСКА ДРЖАВА У МОДЕРНИЗАЦИЈУ ФАБРИКЕ УЛАЖЕ 82 МИЛИОНА ЕВРА

Радар за Т-50

         ВЕЛИКА модернизација руске „Државне рјазањске фабрике за производњу апарата”, која ће коштати готово 3,6 милијарди рубаља (82 милиона евра), омогућиће производњу савремене авио електронике, између осталог, и за најсавременији ловачки авион Т-50, објавио је утицајни и озбиљни сајт stoletie.ru.

         Ова фабрика је специјализована за производњу радара, којима су опремљени авиони МиГ-29, Су-27 и Су-30.

         У оквиру Федералног наменског програма „Развој одбрамбено-индустријског комплекса 2011–2020.” фабрика ће производити нове компоненте за савремене и будуће летелице.

         По речима стручњака из инвестиционог холдинга „Финам” Алексеја Захарова, Рјазањска фабрика за производњу апарата производи електронске системе велике сложености, па Ратно ваздухопловство не може да пређе на нове авионе хеликоптере без њених производа.

         „Представу о потенцијалу фабрике могу да дају испоруке авиона Су-27/30, укључујући испоруке на страна тржишта. Претпостављам да фабрика може да произведе до 100 авионских радара станица годишње. Такође, фабрика производи радаре станице и за системе противваздушне одбране” — истакао је Захаров.

         Прва фаза модернизације Рјазањске фабрике за производњу апарата завршена је 2011. године и коштала је 600 милиона рубаља (13,7 милиона евра).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари