Русија изложила детектор експлозива 100 пута осетљивији од сличних западних уређаја

У НИЖЊЕМ ТАГИЛУ ОТВОРЕНА МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ОРУЖЈА

RUSSIA ARMS EXPO СА 400 ИЗЛАГАЧА ИЗ 40 ЗЕМАЉА

  • Представљене и беспилотне летелице и војна техника НАТО

        ОКО 400 излагача из 40 земаља учествују на IX Међународном сајму оружја Russia Arms EXPO (RAE) у Нижњем Тагилу.

        Како преноси агенција Итар-ТАСС, на том сајму по први пут широј публици представљене су беспилотне летелице и војна техника НАТО.

        Губернатор Свердловске области Јевгениј Кујвашев истакао је да присуство технике НАТО на сајму показује ја де RAE заузео своје место међу сличним међународним сајмовима.

        Генерални директор Нижнетагилског института за испитивања метала Валериј Руденко оценио је да је јединствен пословни и борбени програм сајма далеко богатији од свих претходних, а демонстрације се одликују великом сложеношћум укључујући снажне ватрене нападе.

        На дан отварања сајма одржана је светска премијера - а „Уралвагонзавод“ је представио свој најновији производ - борбено возило за ватрену подршку БМПТ-72. Оно представља револуционарну модернизацију најзаступљнијег тенка на свету Т-72, истакли су у информативној служби ове фабрике.

        „Курганмашзавод“ је представио модернизовану самоходну хаубицу „МСТА-С“.

        Од новитета, представљен је и руски детектор експлозивних материја, чија је осетљивост 100 пута већа од сличних западних уређаја. Осмислили су га научници са Уралског федералног универзитета  и Уралског одељења Руске академије наука.

        Заменик генералног директора компаније „Рособоронекспорт“ Игор Севастјанов саопштио је да се извоз руског оружја за копнене снаге повећао седам пута. То су, пре свега, оклопна возила и артиљерија, затим високопрецизно оружје ПВО и противтенковски ракетни комплекси, прецизирао је он.

        Један од главних задатака у руском државном програму наоружања 2016-2025. је производња роботизоване технике најразличитих профила. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари