Русија је испоручила Сирији системе „Панцир-С1“

МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА ЈЕ СИРИЈА ОД РУСИЈЕ ДОБИЛА

36 АРТИЉЕРИЈСКО-РАКЕТНИХ СИСТЕМА „ПАНЦИР-С1“

„Панцир-С1“

  • Настављамо са извршавањем уговорних обавеза о испоруци војне технике. Међутим, та техника није офанзивног карактера - изјавио је генерални директор „Рособоронекспорта“ Анатолиј Исајкин
  • „Панцир-С1“ у стању је да гађа сва савремена и перспективна средстава напада из ваздуха на удаљеностима до 20 километара и до 15 км у висину. Брзина ракете је 1300 метара у секунди. Систем може да истовремено гађа четири циља

        РУСИЈА је претходних недеља испоручила Сирији артиљеријско-рекетне системе „Панцир-С1“ - саопштио је војно-дипломатски извор московској агенцији Интерфакс. 

       „Испорука ПВО система малог домета „Панцир-С1“ реализована је у складу са раније потписаним уговором. Ово су потпуно легалне испоруке“ - нагласио је исти извор. 

       Системи „Панцир-С1“ достављени поморским путем у сиријску луку Тартус где се, иначе, налази и пункт за материлано-техничко обезбеђење Ратне морнарице Руске Федерације. 

       Генерални директор „Рособоронекспорта“ Анатолиј Исајкин саопштио је на прес-конференцији да његова компанија наставља да реализује уговор о испоруци наоружања и војне технике Сирији, јер се та земља не налази ни под каквим санкцијама Савета Безбедности ОУН. 

       „Санкције не постоје. Настављамо са извршавањем својих уговорних обавеза о испоруци војне технике. Међутим, та техника није офанзивног карактера“ - рекао је А. Исајкин. 

       Према његовим речима, Рособоронекспорт испоручује у Сирију пре свега системе за противваздушну одбрану и ремонтну технику. 

       Страни медији су претходно тврдили да је Сирија од Русије добила 36 комплекса артиљеријско-ракетног система „Панцир-С1“.

       „Панцир-С1“ пројектовао је тулски Конструкторски биро који улази у састав концерна „Високопрецизни системи“.

       Сам „Панцир-С1“ у стању је да гађа сва савремена и перспективна средстава напада из ваздуха на удаљеностима до 20 километара и до 15 км у висину.

       Брзина ракете је 1300 метара у секунди. Систем може да истовремено гађа четири циља.

       У борбеним условима систем се може употребити ради неутралисања и уништења копнених и поморских циљева и живе силе. У стању је да дејствује са места и у покрету, као и уз краћа заустављања. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари