Русија прави тенк који ће бити бољи и од будућих западних конкурената

СА ИСТОМ АМБИЦИЈОМ СЕ РАДИ НА НОВИМ ВОЈНИМ БРОДОВИМА И АВИОНИМА

Јуриј Борисов

  • Нови тенк биће по својим борбеним карактеристикама и могућностима бољи од свих постојећих, као и од оних који се тренутно развијају у другим светским армијама - саопштио је заменик министра одбране РФ Јуриј Борисов

           НОВИ тенк, који ће бити произведен за руску армију, превазићи ће не само постојеће, већ и будуће западне конкуренте, - изјавио је заменик министра одбране РФ Јуриј Борисов, а преноси агенција РИА Новости.

           „Нови тенк биће по својим борбеним карактеристикама и могућностима бољи од свих постојећих, као и од оних који се тренутно развијају у другим светским армијама“, изјавио је новинарима Борисов.

           Исто, према његовим речима, важи и за будуће авио-системе и друге видове наоружања који ће бити произведени за потребе Оружаних снага РФ.

           Борисов је истакао да се, кад је реч о завршетку експериментално-конструкторских радова на конструисању оклопне технике, војних бродова и авијације, са сигурношћу може рећи да они по својим карактеристикама, у најмању руку, нису лошији од западних конкурената.

           „А често их надмашују, иначе не би било смисла да се производе“, тврди Борисов.

           Руски конструктори оружја, иначе, показују да имају духа. Јер, 122-милиметарски реактивни пројектил 9М22К назвали су „Накит“, а 240-милиметарски реактивни пројектил МС-24 - „Нежност“.

           Посебну пажњу у овом смислу заслужују 23-милиметарски гумени метак  којем су дали име „Поздрав“, бродски радар МР-352 који је назван „Позитив“ и автомобил УАЗ-3150 који ће се звати -  „Шаљивџија“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари