Русија у Ла Буржеу показала хеликоптере Ка-62 и Ми-171А2

МЕЂУНАРОДНОМ ТРЖИШТУ ПО ПРВИ ПУТ ПРЕДСТАВЉЕН И НАЈНОВИЈИ ИЗВИЂАЧКО-УДАРНИ КА-52 „АЛИГАТОР“

                  „Алигатор“

         ХОЛДИНГ „Хеликоптери Русије“ представиће најновије хеликоптере Ка-62 и Ми-171А2, као и извиђачко-ударни хеликоптер Ка-52 на Међундародној авио-изложби „Paris Air Show“ у француском Ле Буржеу.

         Русија ће на овој чувеној изложби - на коју је стигло 115 производа војне намене - представити актуелне моделе цивилних и војних хеликоптера, укључујући најновије комерцијалне Ка-62 и Ми-171А2.

         У сарадњи са Отвореним акционарским друштвом „Рособоронекспорт“ међународном тржишту ће по први пут бити представљен најновији извиђачко-ударни хеликоптер Ка-52 „Алигатор“.

         Ка-62 је уникални пројекат холдинга „Хеликоптери Русије“, који се реализује у сарадњи с европским партнерима који конструишу одређене склопове и агрегате за овај хеликоптер.

         Ка-62 опремљен је са два турбо-осовинска мотора Ardiden 3G француске компаније Turbomeca.

         Редуктор и трансмисију хеликоптера производи аустријска фирма Zoerkler. Завршетак сертификације Ка-62 очекује се до краја 2014. года, а серијска производња требало би да почне 2015.

         Први купац је бразилска компанија Atlas Taxi Aero.

         Хеликоптера из серије Ми-8/17 је рекордан број у света и заслужено има репутацију поуздане и високоефикасне летелице.

         Нови, модернизовани, Ми-171А2 обједињује у себи све најбоље карактеристике својих претходника и најсавременије технологије, примењене на основу искуства коришћења тих хеликоптера у различитим регионима света и у различитим климатским условима.

         Завршетак рада на „дотеривању“ и сертификацији новог Ми-171А2 планиран је за крај 2014, док се серијска производња очекује од 2015. године.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари