Русија за „Искандер-М“ спрема ракете са суперпрецизним самонаводећим главама

РУСКЕ „КАЋУШЕ“ НАРЕДНЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ - РАКЕТНИ ЛАНСЕРИ ПЛОТУНСКЕ ВАТРЕ - ИМАЋЕ ДОМЕТ ВЕЋИ ОД 200 КИЛОМЕТАРА

        ЗА СВОЈ убојити оперативно-тактички комплекс „Искандер-М“, Русија спрема ракете са суперпрецизним главама са самонавођењем у свим временским условима - саопштио је специјални представник Копнених снага РФ, потпуковник Николај Донушкин.

       „У наоружању Копнених снага постоје ватрена средства која не само да држе водеће позиције у свету, него и немају инострани пандан. У таква средства спада и „Искандер-М“. Највеће одступање балистичких ракета тог комплекса од гађаног циља не прелази 15 метара, а код крстарећих ракета - 2-3м. Тренутно се за „Искандер“ ради на припреми ракета са деловима за главе опремљене суперпрецизним уређајима за самонавођење у свим временским условима“ - прецизирао је Донушкин.

       У „борбени комплет“ система „Искандер-М“ улазе балистичке и крстареће ракете које носе бојеве главе, како конвенционалне, тако и нуклеарне. 

       Донушкин је такође открио да постоји могућност израде нових ракетних лансера плотунске ватре (РСЗО) - „каћуше“ сутрашњице - са дометом најмање једнаким или чак већим од најбољих страних система истог типа. „Међу домаћим РСЗО највећи потенцијал поседује модернизовани систем „Торнадо-С“.

       Предузећа нашег  војно-индустријског комплекса, у стању су да произведу такве лансере нове генерације са дометом већим од 200км“ - указао је Донушкин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари