Руска ратна морнарица 2012. модернизовала 748 бродова

ПУТИН ЗАТРАЖИО БРЗО ЗАВРШАВАЊЕ НУКЛЕАРНИХ ПОДМОРНИЦА „АЛЕКСАНДР НЕВСКИ“, „ВЛАДИМИР МОНОМАХ“ И „СЕВЕРОДВИНСК”

          „ПРОШЛЕ године је уведена у употребу главна нуклеарна подморница класе „Бореј“ - „Јуриј Долгорукиј“. Модернизоване су подморнице „Новомосковск“ и „Верхотурија“. Извршен је ремонт и одржавање 748 бродова и других пловних објеката“ - констатовао је руски председник Владимир Путин, на саветовању о стању, развоју и потребама националне ратне морнарице.

          Међутим, навео је он, градња и испитивање неких бродова и подморница и њиховог наоружања касни. „Подвлачим: рад на тим пројектима треба интензивирати, како би се техника у најскорије време испоручила наручиоцима“ - рекао је председник РФ.

          „Што се тиче јавних набавки за потребе Министарства одбране за 2013. - већ је обезбеђено 85 одсто потреба војске. Генерално, то није лоше. Уговори су закључени, - истакао је Путин.

          У 2010. и 2011. закључење уговора за потребе војске било је праћено скандалима. Министарство одбране Русије објашњавало је неизвршење својих уговора нерегулисаним питањима приликом формирања цена са предузећима одбрамбено-индустријског комплекса и често је сматрало да су цене превисоке. Проблеми са извршењем јавних набавки постојали су и почетком 2012.

          У том контексту, Путин је недвосмислено рекао:  „Нећу да наводим цифре, рећи ћу само да су већ морале бити испоручене такве стратешке нуклеарне подморнице, као што су „Александр Невски“ и „Владимир Мономах“, као и главна нуклеарна подморница „Северодвинск“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари