Руска Тихоокеанска ратна флота увежбавала одбијање ракетног напада

У АКТИВНОЈ ФАЗИ МАНЕВАРА УЧЕСТВОВАЛО ВИШЕ ОД 50 БОРБЕНИХ И ПОМОЋНИХ БРОДОВА И ОКО 30 АВИОНА И ХЕЛИКОПТЕРА

Противморнарички брод „Адмирал Виноградов”

  • Оборене две крстареће ракете лансиране са комплекса „Редут” и по једна са разарача „Бистриј и нуклеарне подморнице која се налазила под водом

         РУСКА Тихоокеанска флота имитирала je - у оквиру великих војних вежби поред обала Камчатке - ваздушни напад на одред бродова.

         Посаде бродова које су учествовале у вежбама обориле су све четири крстареће ракете лансиране са земље и мора, наводи агенција РИА Новости.

         У активној фази маневара учествовало је више од 50 борбених и помоћних бродова и око 30 авиона и хеликоптера.

         Завршна фаза вежби реализује се у неколико етапа.

         „У недељу су на одред бродова, у чијем саставу су два велика противподморничка брода „Маршал Шапошњиков”, „Адмирал Виноградов” и разарач „Бистриј”, са обалског комплекса „Редут” лансиране две крстареће ракете. Још две ракете су лансиране са бродова фиктивног противника.”

         Задатак одреда бродова био је да уништи ракете свим средствима ПВО – изјавио је представник Тихоокеанске флоте, капетан прве класе Роман Мартов. Према његовим речима, посаде бродова успешно су обавиле задатак, уништивши све четири крстареће ракете.

         Он је истакао да је у оквиру вежби на Камчатки успешно извршена и ракетно гађање поморског циља.

         Две крстареће ракете лансиране су са комплекса „Редут”, по једна са „Бистрог” и нуклеарне подморнице која се налазила под водом.

         Гађање је пратила посада авиона противподморничке авијације. Војни пилоти су регистровали уништење поморског циља.

         Тренутно се поред обала Камчатке налази око 20 бродова, подморница и помоћних бродова. Такође, у вежбама учествују и хеликоптери поморске  и противподморничке авијације.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари