Тестирање ракетних система С-500 почеће 2015.

У НАОРУЖАЊЕ РУСКЕ АРМИЈЕ ПОЧЕЋЕ МАСОВНО ДА СТИЖЕ 2017.

  • Зенитно-ракетни комплекс С-500 припада најновијој генерацији система типа „земља-ваздух“ и предвиђен је, првенствено, за уништавање балистичких ракета (има домет већи од три хиљаде километара, а лети брзином до пет километара у секунди)
  • С-500 је способан да открије и уништи до 10 циљева који лете надзвучном брзином на растојању до 500 километара. По борбеним карактеристикама, С-500 ће бити знатно напреднији од С-400 „Тријумф“, који тренутно користи руска војска, и његовог конкурента - америчког система Patriot РАС-3

        СИСТЕМ противваздушне и противракетне одбране С-500 биће завршен до 2015. године. Ово јединствено суперсавремено оружје биће испоручено Ратном ваздухопловству Русије на преласку између 2017. и 2018, наводи агенција РИА Новости.

        „Не постоје никакви проблеми са С-500. Рок који је одређен за завршетак је 2015. година. Неће бити одлагања“ - изјавио је генерални директор Главног системског конструкторског бироа (ГСКБ) „Алмаз-Антеј“ Виталиј Нескородов.

        Притом је указао да су различити рокови, који су се  раније спомињали у јавности, плод погрешног схватања суштине проблема.

        „Једно је завршетак конструисања, друго производња и пуштање у рад првих система, а треће почетак серијске производње. Две-три године ће отићи на испитивања, тако да ће испорука јединицама почети 2017-2018“ - истиче главни конструктор С-500.

        Претходно је главнокомандујући Ратног ваздухопловства Русије, генерал-поручник Виктор Бондарев, изјавио да ће зенитни систем С-500 у Оружане снаге добити најкасније 2018. године.

        Додуше, неки високорангирани представници Министарства одбране и индустрије помињали су могућност померања рокова С-500.

        Зенитно-ракетни комплекс С-500 припада најновијој генерацији система типа „земља-ваздух“ и предвиђен је, првенствено, за уништавање балистичких ракета (има домет већи од три хиљаде километара, а лети брзином до пет километара у секунди).

        Осим тога, С-500 је способан да открије и уништи до 10 циљева који лете надзвучном брзином на растојању до 500 километара. По борбеним карактеристикама, С-500 ће бити знатно напреднији од С-400 „Тријумф“, који тренутно користи руска војска, и његовог конкурента - амерички систем Patriot РАС-3.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари