`Вадиш-пуцаш`, суперпиштољ за специјалце

Русија може у Тули изградити `универзалну фабрику за стрељачко оружје`

         РУСИЈА ускоро треба да добије модерну фабрику за производњу универзалног стрељачког наоружања. При светски познатој и признатој Тулској фабрици оружја.

         Саопштавајући ово, нови потредседник владе РФ Дмитриј Рогозин изјавио је: «Ту би се примарно производили нови модели стрељачког наоружања». Укључујући и нови руски пиштољ класе Strike намењен специјалним службама.

         Рогозин у влади Русије води војно-индустријски комплекс. Њему су домаћи оружари крајем јануара демонстрирали тај борбени пиштољ који је још у фази испитивања. Рогозин се уверио да се Strike разликује од постојећих пиштоља по томе што нема спољни осигурач, иако је апсолутно безбедан за брзу паљбу.

         Једноставно, функционише по принципу: «вадиш – пуцаш». Јер, пиштољ има `убрзану шему` за промену шаржера и побољшану брзину пуцања. Тачне карактеристике овог пиштоља се за сада не саопштавају.

         Рогозин је овај пиштољ испробао у стрељани Ижевске фабрике за машиноградњу (Ижмаш, Удмуртија) и рекао да је он плод најновије технологије каква још увек не постоји нигде у свету.

         Он је оценио да ће тај пиштољ – ако до краја године буде пуштен у серијску производњу - обезбедити «велику предност».

         За производњу Strike је заинтересован Ижмаш.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари