Велика Русија мора трошити на одбрану, Русија није тамо нека банана-република!

Медведев посматрао највеће овогодишње маневре руске армије

  • Расходи за одбрану, за ново наоружање, за повећање примања војних лица, за њихов нормални живот и њихове станове,  и за мене као врховног команданта и за моје колеге, без обзира на све, увек бити највиши приоритет у државној активности. Другачије не може ни да буде – рекао Медведев војном врху
  • Начелник Генералштаба Николај Макаров  обавестио је Медведева  да ће Оружане снаге РФ ускоро бити опремљене новим стрељачким оружјем које ће заменити легендарни аутомат АК -74 – «калашњиков»

      РУСКА армија је у Чељабинској области - на полигону Чебаркуљ - завршила највеће војне маневре ове године „Центар 2011“.

      У овој вежби су учествовали авијација, тенкови и артиљерија, а збивања на полигону је пратио врховни командант Оружаних снага Руске Федерације шеф државе Дмитриј Медведев. У друштву са министраом одбране РФ Анатолијем Сердјуковом.  

      О ономе што се дешавало у тактичком пољу, Медведеву је реферисао начелник Генералштаба генерал армије Николај Макаров.

      Станови за војна лица, подизање њихових плата и улагање у све модерније и убојитије наоружањетражи велика материјална средства од државе, али она мора да их обезбеди – рекао је армијском врху Медведев.

      "Ми не можемо да избегнемо расходе за одбрану. Штавише, то морају бити расходи какве мора исфинансирати Руска Федерација. Русија није тамо нека «банана република», већ управо Руска Федерација – велика земља, стална чланица Савета Безбедности која располаже нуклеарним оружјем. Зато ће расходи за одбрану, за ново наоружање, за повећање примања војних лица, за њихов нормални живот и њихове станове,  и за мене као врховног команданта и за моје колеге, без обзира на све, увек бити највиши приоритет у државној активности. Другачије не може ни да буде. Ко се са тим не слаже, нека ради негде другде! Ово је императив – истакао је Медведев.

      Медведев је нагласио да Русија сваке године мора повећавати проценат војника по уговору. А да у официрском саставу треба да остају само они који из године у годину радом и достигнућима потврђују право да буду руски официри.  

      Када се повео разговор о проблемима са којима се војска суочава готово сваког дана, официри су председнику испричали да се војне везе налазе у тужном стању.

      «Никада нећу заборавити разговор са учесницима операције Принуђивања Грузије на мир 2008. године. Једино на шта су се тада пожалили био је систем везе. После тога смо се почели тиме бавити» - рекао је Медведев. 

      Макаров и његови сарадници су шефу државе показали нове токи вокије чија ће се прва партија, према речима министра одбране, појавити у армији већ ове године.

      Нечелник Генералштаба је обавестио Медведева  да ће Оружане снаге РФ ускоро бити опремљене новим стрељачким оружјем које ће заменити легендарни аутомат АК -74 – «калашњиков».  

 

 


Слични садржаји

Коментари