Саудијска Арабија начичкана америчким ПВО/ПРО системима који су – потпуно заказали

САМО ЊЕНУ СЕВЕРНУ ГРАНИЦУ ШТИТИ БЕЗМАЛО 90 РАКЕТНИХ СИСТЕМА PATRIOT

* У Персијском заливу – испред саудијских обала – стално дежурају три разарача наоружана и противоракетним системима Aegis која стално држе „на оку“ све што може доћи са стране Ирана

* Кроз тај невидљиви зид није смела пролетети ни мува, а прошло је седам крстарећих ракета и 18 дронова, па САД морају признати или да Иран са нападом нема никакве везе или да су њихови ракетни системи потпуно безвредни

* Ни један лансер и ни један разарач нису испалили ни једну једину ракету. У Министарство одбране Русије су уверени да је по среди то што ни Patriot ни Aegis немају способности које им Пентагон приписује

___________________________________________________________________

        АМЕРИКАНЦИ су у Саудијској Арабији направили озбиљну антирекламу свом противракетном и ПВО-наоружању која ће их папрено коштати..

        Та земља је окружена и начичкана њиховим зенитним ракетним системима Patriot, разарачима са диригованим и самонаводећим ракетним наоружањем. А сва та сила није успела да пресретне и обори ни једну од седам кртарећих ракета и 18 дронова којима је извршен напад на две велике рафинерије на истоку Саудијске Арабије!

        Хваљени системи Patriot нису испалили ни једну једину ракету за време напада на та саудијска нафтна постројења.

        Територија Саудијске Арабије са свих страна је прекривена моћним проривракетним системима. А над њом је успостављено компактно радарско поље.               

        Примера ради, северну границу Саудијске  Арабије штити безмало 90 лансера америчких зенитних ракетних система Patriot. Више од половине тих система су најновије верзије - PAC-2 и РАС-3.

        У Персијском заливу – испред саудијских обала – стално дежурају три разарача наоружана и противоракетним системима Aegis.

        Кроз овај невидљиви зид не би смела ни мува да пролети, а прошиле су га и крстареће ракете и – чак – 18 дронова. И, ништа од тога није заустављено.

        Државни секретар САД, Мајк Помпео, понудио је оправдање: сви ПВО/ПРО у свету функционишу са променљивим успехом. Међутим, у Министарство одбране Русије су уверени да је по среди то што ни Patriot ни Aegis немају способности које им Пентагон приписује.

        Москва је уверена да би кикс који се догодио био објашњив само у случају да Саудијци имају један једини Patriot, а имају их више десетина.

        Помпео је за напад оптужио Иран и тиме довео Пентагон у више него непријатну ситуацију. Јер, већи део саудијских ПВО/ПРО система окренута је према Ирану, па САД морају признати или да Иран са нападом нема никакве везе или да су њихови ракетни системи потпуно безвредни. Поготово у борби против мањих ракета и дронова.

        Осим система Patriot, Саудијска Арабија има и америчке системе Hawk, артиљеријске зенитне системе Skyguard... а све је то повезано у обједињени систем који аутоматизовано функционише.

        Пошто на крстареће ракете и дронове није било отварања ватре – то је сигуран знак да их саудијски (амерички) радари нису ни приметили, а ни они на разарачима.

        Мање дронове јесте тешко приметити, али се руска заштита авио-базе у Сирији Хмејмим са њима сасвим успешно носи. Сви се `гуше` радиоелектонским ометачима или обарају ракетно-топовским системима Панцир, зенитним системима Тор и С-300.

        Последњи напад на Хмејмим догодио се почетком сптембра, са неколико ударних дронова споеобних да маневришу, али су сви онеспособљени или уништени далеко од базе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари