Учеснике Олимпијаде у Сочију чуваће и шест ракетно-топовских система „Панцир-С”

ОТКРИВАЈУ И УНИШТАВАЈУ СВЕ ШТО ЛЕТИ НА ВИСИНАМА

ДО 15 И УДАЉЕНОСТИМА ДО 20 КИЛОМЕТАРА

„Панцир-С"

         УЧЕСНИКЕ Зимске олимпијаде у Сочију чуваће - поред великог броја полицајаца и агената у цивилу - и шест зенитно-ракетних топовских система „Панцир-С".

         Ови системи су данас већ предати јединицама које ће њима управљати у време Олимпијаде.

         Потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин, који је задужен за војну индустрију, нагласио је да се ради о сасвим новим системима који су управо стигли из фабрике . Додао је да су - управо због олимпијаде - произведени два месеца раније него што се планирало.

         Начелник за зенитно-ракетно наоружање Војне авијације РФ Виктор Гумениј изјавио је да ће свих шест система одмах бити отпремљени у Сочи и да ће на полигону у Ашулук имати бојево гађање.

         Према његовим речима, руски ракеташи који ће управљати новим системима „Панцир-С” држаће под контролом пре свега јужне границе Русије.

         Рогозин је посебно указао да су системи „Панцир-С” веома поуздани и да су намењени уништавању балистичких и аеродинамичких циљева.

         Он је додао да ће Русија ускоро имати целу породицу система „Панцир”. Притом је подвукао: „То је за нас веома важно”.

         „Панцир-С” је истовремено и ракетни и топовски систем и у стању је да открива циљеве на земљи удаљене до 200 метара, а све што лети - на удаљености до 20 километара и до 15 километара у висину.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари