Пентагон наручио електронске системе способне за самоуништавање

ОД IBM НАРУЧИО МИКРОШЕМЕ КОЈЕ ЋЕ СЕ - И СЛУЧАЈУ ДА ПАДНУ У РУКЕ НЕПРИЈАТЕЉУ - САМЕ ЛИКВИДИРАТИ

  • Са британском компанијом BAE закључио уговор вредан 4,5 милиона долара за производњу сензора који се могу растварати

         УПРАВА Пентагона за перспективне истраживачке пројекте (DARPA) наручила је од компаније IBM да за потребне америчке војске и одбрамбене индустије произведе микрошеме које ће бити у стању да се – самоуништавају!

         То треба да буду чипови способни за самоликвидацију после добијања одговарајуће радио-команде. А такав сигнал би стизао у случају да неко од сложених оружја, војне опреме или инсталација падне у руке непријатељу.

         О каквим ће се сигналима радити – Американци, наравно, не откривају. Независно од тога, аутодеструкција микрошема почињаће од њиховог стакленог „подметача”, а крајњи резултат треба да буде – претварање чипова полупроводника у силицијумску прашину.

         IBM за овај посао треба да одмах добије 3,4 милиона долара.

         DARPA је пре месец дана са британском компанијом BAE закључила уговор вредан 4,5 милиона долара за производњу сензора који се могу растварати.

         Оба уговора су у функцији реализације програма VARP (Уништавање програмираних ресурса) који је стартовао прошле године, а срачунат је на стварање електронских система способних за самоуништавање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари