Грчки научник тврди да ће пандемија спласнути до 20. фебруара, а Јапанци праве „трајну вакцину“

ТИМ NOBELPHARMA ЗА ОСНОВУ УЗЕО СТАРУ БРИТАНСКУ ВАКЦИНУ ПРОТИВ МАЛИХ БОГИЊА

* Професор на Аристотеловом универзитету у Солуну Демостен САРИЈАНИС: Узлазни тренд ће се наставити до 20-22. јануара, просечни недељни ниво ће достићи 66 хиљада инфекција. Али, у фебруару ће просечни недељни број инфекција спасти на 3500 – 4000. Тада ћемо имати крај Омикрона и веома велики део нашег друштва имаће имунитет“

* На јапанској супер-вакцини ради група научника са Токијског института медицинских наука под вођством професора Мичинорија Кохаре. Њихова идеја је да „рогати“ протеин вируса SARS-CoV-2  убаце у вирус малих богиња

* Nobelpharma намерава да прву и другу фазу клиничких тестирања „доживотне“ обави уз учешће 150 до 200 добровољаца, укључујући и оне који су се опоравили и потпуно вакцинисани другим лековима

__________________________________________________________

       ГРЧКИ научник Демостен Саријанис, професор на Аристотеловом универзитету у Солуну, изјавио је да ће Омикров највероватније бити последња мутација Ковид-19 и да ће се пандемија смирити до до 20. фебруара.

       Грчка, у којој је Омикрон постао преовлађујући сој, у минули петак је регистровала рекордних 40,5 хиљада нових заражавања.

       Према Саријанису, узлазни тренд ће се наставити до 20-22. јануара, просечни недељни ниво ће достићи 66 хиљада инфекција.

       Указао је да то значи да Грчка може дневно имати 80.000, па чак и 100.000 случајева коронавируса:

Аристотелов универзитет у Солуну

       „Тако ће до 20. фебруара, месец дана након врхунца омикронског таласа, његов пад већ бити окончан. Просечан недељни број инфекција спашће на 3500 – 4000 случајева. Тада ћемо имати крај Омикрона и веома велики део нашег друштва имаће имунитет“.

       Иако се пандемији назире крај, јапанска фармацеутска компанија Nobelpharma објавила је да ће клиничка испитивања „трајне вакцине“ против коронавируса 2023. године.

       Дакле: доживотне – примиш једном и заборавиш.

       На вакцини ради група научника са Токијског института медицинских наука под вођством професора Мичинорија Кохаре.

       Он и његови асистенти су за основу узели вакцину против малих богиња, развијену још у 18. веку у Великој Британији и коришћену у Јапану до 1976. године.

       Њихова идеја је да „рогати“ протеин вируса SARS-CoV-2  убаце у вирус малих богиња.

       У експериментима на мишевима користили су ген високопатогеног птичјег грипа. Резултати су показали да су вакцинисане јединке на крају 20 месеци имале висок ниво антитела, као и да су преживеле након уношења вируса. А сви невакцинисани мишеви су угинули.

       „Потврђује се да нова вакцина може да подстакне производњу антитела и обезбеди доживотни имунитет. Једна доза је ефикасна преко 20 месеци, ниједна друга вакцина нема сличан ефекат", рекао је Кохара.

       Nobelpharma намерава да прву и другу фазу клиничких тестирања „доживотне“ обави уз учешће 150 до 200 добровољаца, укључујући и оне који су се опоравили и потпуно вакцинисани другим лековима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари