Маск узбуркао страсти тврдњом да су египатске пирамиде саградили ванземаљци

У СЕПТЕМБРУ 2018. – КАДА ЈЕ БИО УПИТАН КАКО УСПЕВА У СВЕМУ ШТО РАДИ – РЕКАО: „ЈА САМ ВАНЗЕМАЉАЦ“

* Изнео и претпоставку да је фараон Рамзес Други био ванземаљац

* Египатски археолог Захи Хавас назвао је Маскову тврдњу „халуцинацијом“.  и додао: „Нашао сам гробове градитеља пирамида. То откриће потврдило да су пирамиде градили Египћани - људи који нису били робови“

_______________________________________________________________________

       АМЕРИЧКО-канадски бизнисмен Илон Маск, чије ракете лете до Међународне космичке станице а фабрике `штанцују` електричне аутомобиле Tesla, изјавио је да египатске пирамиде нису саградили људи верћ – ванземаљци.

       Чак је додао „можда не руку већ пипака“ и наставио:

       „Ванземаљци су их изградили – то је очевидно. Могуће је да је Рамзес Други био ванземаљац“. 

       У наставку је указао: «Велика пирамида у Гизи током 3800 година била је највиша грађевина на Земљи. Замислите: настала је пре 3800 година“.

       Велика (Кеопсова) пирамира висока је 137 метара.

       Египатски археолог Захи Хавас назвао је Маскову тврдњу „халуцинацијом“.  и додао:

        „Нашао сам гробове градитеља пирамида. То откриће потврдило да су пирамиде градили Египћани - људи који нису били робови“.

       Маск је у септембру 2018-те – када га је познати водитељ Џо Роган упитао како успева да одрађује све чиме се бави – уз загонетан осмех одговорио:

       „Ја сам ванземаљац“.

       Маска је, иначе искритиковао и руски египтолог  Виктор  Солкин. Он је указао да су  2015. године пронађени папируси из 27. века пре нове ере, који су припадали предводнику краљевских градитеља Мереру. У њима је са свим детаљима описано како је његов тим минирао бели кречњак на источној обали Нила у каменоломима Тоурс, превозио га на запад ради грађења пирамида.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари