Америчка војна шпијунажа: Ал-Каида ће тек кроз 1-2 моћи да опет угрожава САД

ОПАКИ АМЕРИ: МЕЂУ ЗЕМЉЕ КОЈЕ СУ НАЈВЕЋА ТЕРОРИСТИЧКА ПРЕТЊА СВРСТАЛИ СИРИЈУ, А НИСУ АВГАНИСТАН

Генерал Скот Беријер

* ФАКТИ: Ови у Пентагону и даље верују да су већи дриблери од Месија и Роналда заједно. Ево, знају да ће Ал Каида за годину-две можда угрожавати из Авганистана, а та им земља више није терористичка претња. Наводно ће их баш она угрожавати, а у Сирији Ал Каиди, која се у тој земљи крије иза Џебхат ан-Нусра помажу са сто руку. Као да су индијски бог Шива...

___________________________________________________________

       АМЕРИЧКЕ специјалне службе процењују да ће Ал-Каида тек за 1-2 године поново стећи потенцијал за терористичке нападе на територији Сједињених Држава.

       Ово је је изјавио шеф обавештајне службе америчког Министарства одбране, генерал-потпуковник Скот Беријер.

       Он је за The New York Times рекао: „То је наша конзервативна процена. У сваком случају, америчка обавештајна заједница треба да обнови своје способности прикупљања информација у Авганистану ради праћења активности те организације».

       Претходно је директорка Националне обавештајне службе САД Аврил Хајнс побројала земље из којих долазе највеће терористичке претње и навела да су то Јемен, Сомалија, Сирија и Ирак.

       Дакле: Авганистан није на тој листи!

       Пре само три дана је амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао да америчке обавештајне службе сугеришу да су способности Ал-Каиде толико ослабљене да она сада није у могућности да организује терористичке нападе у иностранству.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари