Београдски зет Палмер у Подгорици: САД се поново фокусирају на Западни Балкан

АМЕРИКАНАЦ ОЦЕНИО ДА ЈЕ ЦРНА ГОРА ЛИДЕР И НАЈУСПЕШНИЈА МУЛТИЕТНИЧКА ДРЖАВА У РЕГИОНУ

* ФАКТИ: Монтенегро ни по чему није лидер – ни по економском развоју ни по демократији, осим ако Ђукановић није узор за подражавање и за Меркелову и за Макрона. А што се тиче мултиетничности Монтенегра – Метју Палмер или је незналица, или бесрамно лаже. Али, пошто је он кључни човек Вашингтона за Западни Балкан – не може не знати да Ђукановић монтенегринизује Србе на сличне начине као што су их усташе католичиле. Значи: лаже београдски зет. Зато што Америка Ђукановића у томе подржава...

_________________________________________________________________________

        ВИСОКИ званичник америчког Стејт департмента и специјални изасланик за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је данас у Подгорици да се САД поново фокусирају на Западни Балкан.

        Заменик помоћника државног секретара за европске и евроазијске послове САД је данас у Подгорици разговарао са председником црногорске владе Душком Марковићем.

        Како је саопштено, Палмер је оценио да је Црна Гора лидер и најуспешнија мултиетничка држава у региону додајући да није случајно што је Црна Гора прва држава коју посећује након што га је државни секретар Мајк Помпео именовао за специјалног изасланика за Западни Балкан.

        У разговору је констатовано да је процес европске и евроатлантске интеграције Западног Балкана у интересу и региона и Европе у целини те да политику проширења ЕУ треба посматрати као европску стратешку политику.

        "То значи да процес проширења мора бити жив. То је интерес и ЕУ и држава нашег региона“, рекао је црногорски премијер.

        Марковић је рекао да је влада Црне Горе посвећена успеху дијалога о изборима као и договору о механизму њиховог спровођења и признања од стране свих актера, наводи се у саопштењу.

        Током посете Црној Гори, Палмер ће разговарати и са црногорским председником Милом Ђукановићем.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари