Директору ОБА Осману Мехмедагићу поништена диплома коју је у Бањалуци стекао незаконито

УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ПОСЛОВНЕ СТУДИЈЕ ПОСТУПИО У СКЛАДУ СА НАЛАЗОМ ПРОСВЕТНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

Осман Мехмедагић

* ФАКТИ: Каква дивота: просветна инспекција утврдила да је један од најмоћнијих људи у бошњачком политичком клану незаконито стекао диплому у Бањалуци, па још под притиском обезбеђено да Универзитет за пословне студије ту своју двиљу градњу сруши (поништи лажну диплому). А нико – бар засад – не позива на одговорност оне у том универзитету који су моћном муслиману омогућили да се домогне дипломе у Републици Српској. Неће бити да се лажне дипломе дају на лепе очи. Пре ће бити да је Мехмедагић куповао испите, а то значи да је било и давања мита и узимања мита. Како ствари стоје: ни муслиманска врхушка неће каштиговати свог Осмицу због подмићивања и лажне дипломе. Они који би требало да то обезбеде - и сами су у мутљагу подмићивања и лажних диплома. Неко до појаса, неко до гуше. А знају они да то Осмица одлично зна.

________________________________________________________________

        УНИВЕРЗИТЕТ за пословне студије из Бањалуке поништио је диплому директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Османа Мехмедагића за коју је Републичка просветна инспекција утврдила да је стечена незаконито, потврђено је "Независним" у Инспекторату Републике Српске.

        "Републичка просветна инспекција извршила је данас на Универзитету за пословне студије у Бањалуци контролу да ли је извршено решење којим је дат налог да буде поништена диплома Османа Мехмедагића и проглашена ништавом у `Службеном гласнику Републике Српске`. Утврђено је да је Универзитет поступио по решењу инспектора", истакли су у Инспекторату.

        Увидом у предочену документацију, како је наведено, утврђено је да је Сенат Универзитета за пословне студије на ванредној сједници 12. новембра 2019. године донио решење којим је поништио диплому издату на име Османа Мехмедагића.

        Инспектору је на увид предочена и уплатница "Службеног гласника Републике Српске" од 13. новембра 2019. године за објављивање да је поменута диплома неважећа.

        Универзитету за пословне студије је дат налог да инспектору послије објављивања достави доказ да је диплома поништена у "Службеном гласнику Републике Српске".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари