Изетбеговић: Са Додиком ништа без присуства странаца – БиХ би без њега била мање несрећна

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ: СА ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ И ЧАВИЋЕМ – САМО БЕЗ СТРАНАЦА

* Председник СДА: „Преговори о кључним питањима у БиХ нису могући без учешћа високог представника за БиХ. Неопходни су нам пријатељи из међународне заједнице. Додик подрива одбрамбену моћ БиХ... Он би преговарао након што је произвео овакву ситуацију. Нема преговора о базичним стварима

* ФАКТИ: Бошњачки покровитељи из западне „међународне заједнице“  - њених „високих представника“ и марионтеског Уставног суда БиХ са тројицом странаца који редовно гласају на страни муслимана - отму Српској десетине дејтонских надлежности, па сада то Алијин син проглашава за „базичне ствари“ о којима се не може преговарати! Баш младомуслимански! Међу наметнутим и антидејтонским институтима су Сипа и Оружане снаге БиХ, а Алијин син, ево, тврди да ће Додик – ако Народна скупштина Српске повуче под присилом дате сагласности за њихово формирање – ударити на „уставни поредак“. Нема везе што у Уставу БиХ постоје оружане снаге Српске а не БиХ. И то је младомуслимански! И вазално-амерички! Уосталом, лукави Алијин син: не тражи он ПРИСУСТВО странаца, њему је потребно да странци буду заједно с њим против Додика и Српске! Као и досад!

_____________________________________________________

       БАКИР Изетбеговић, председник СДА, изјавио је да неће разговарати са председником СНСД Милорадом Додиком без присуства странаца и додао да последњих 15 година није било Додика, БиХ би, каже, била "много мање несрећна земља".

       Изетбеговић је на тај начин одговорио Додику, који је јуче изјавио да би разговарао са лидерима СДА и ХДЗ-а БиХ, Драганом Човићем, али без присуства странаца.

       Изетбеговић сматра да преговори о кључним питањима у Босни и Херцеговини нису могући без учешћа високог представника за БиХ.

       "Неопходни су нам пријатељи из међународне заједнице. ОХР је задужен за решавање оваквих ситуација. Не могу ја да радим ОХР-ов посао и посао Парламента Босне и Херцеговине. Ја сам председник странке. Ово што ради Додик подрива одбрамбену моћ Босне и Херцеговине", навео је Изетбеговић.

Он и Шефик Џаферовић - овако су срећни јер на својој страни имају Америку,

НАТО, странце у Уставном суду БиХ и Хашки трибунал

       Према Изетбеговићевим речима, ако Додик, како каже, силом покуша да заустави рад СИПА и Оружаних снага, онда је то напад на уставни поредак.

       „Ако имате страну која мисли да има право негирати геноцид, не поштовати пресуде Уставног суда, онда се тешко можете договарати. Зато не желим да сједнем у оваквом формату. Он би преговарао након што је произвео овакву ситуацију. Нема преговора о базичним стварима", казао је Изетбеговић, пренео је сарајевски портал klix.

       Сматра да је Додик најодговорнији за тешку ситуацију у БиХ.

       "Да није било политике Милорада Додика у посљедњих 15 година, ово би била пуно мање несретна земља, укључујући Републику Српску. Она има најсиромашнијег пензионера у Европи и највећу смртност од корона вируса и из ње се далеко интензивније одлази", тврди Изетбеговић.

       Позвао је Додика да се, како је навео, "уразуми и цивилизује".

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари