Марковић: Бесрамно подмећу да желимо да отимамо цркве и манастире и да протерујемо Србе

 „СВЕ ВЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИМАЋЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ИСТИ СТАТУС У ОКВИРУ ПРАВНОГ ПОРЕТКА“

* „Веровали смо да ће у новој реалности савремене Црне Горе сви пронаћи најбољи интерес за себе и своје породице и да ће негирање црногорског идентитета једном за свагда остати иза нас... Време нас је, у значајној мери, демантовало - поделе нису нестале

* ФАКТИ: Овај васојевићки аутошовиниста нема никакав проблем са собом због важне улоге коју има у наметању Србима црногорског идентитета и уништавању српског идентитета. овоме што је рекао о „бесрамном подметању“ требало је само да дода да су њему и Ђукановићу безакон о демонтажи СПЦ у Црној Гори подметнули Александар Вучић, Ивица дачић и патријарх Иринеј...

______________________________________________________________________

        СВЕ верске заједнице имаће исти статус у Црној Гори, а сви неспоразуми биће решавани на миран и демократски начин, поручио је црногорски премијер Душко Марковић на свечаности поводом Дана независности.

        Он је подсетио да је прошло 14 година од када је Црна Гора, како је рекао, вратила име и место међу државама света и одлучила да сама управља будућношћу.

        "Веровали смо да ће у новој реалности савремене Црне Горе сви пронаћи најбољи интерес за себе и своје породице и да ће негирање црногорског идентитета једном за свагда остати иза нас", рекао је Марковић на свечаности на Орловом кршу на Цетињу.

        Он је нагласио да 14 година касније треба погледати истини у очи. "Време нас је, у значајној мери, демантовало - поделе нису нестале", навео је Марковић.

        "Бесрамно подмећу да желимо да отимамо цркве и манастире, да протерујемо Србе из Црне Горе, да у нашој земљи само што није почео братоубилачки рат", рекао је Марковић.

        Он је поручио да ће све верске заједнице у Црној Гори имати исти статус у оквиру правног поретка државе, усклађеног са највишим демократским стандардима модерног света.

        Марковић је рекао да ће сви грађани бити једнаки у правима и обавезама и да ће се сви неспоразуми у Црној Гори решавати стрпљивим и упорним дијалогом, на миран и демократски начин.

        Црна Гора јуче је обележила 14 година од стицања независности која је изгласана на референдуму 21. маја 2006. године.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари