Шамар Србији: Грлић Радман обећао Шиптарима да ће Хрватска на Косову* поставити војну базу

ИЗЈАВИО ДА ЋЕ – НИ МАЊЕ НИ ВИШЕ - УТИЦАТИ „НА СТАБИЛНОСТ РЕГИОНА“

* ФАКТИ: Хрвати би да имају војну базу на територији Србије и да из ње стабилизују регион! Баш хрватски. Ово провоцирање Србије ипак није без мига и благослова Немачке и НАТО. Ако им Београд ово прогута – џаба ће му бити економски успеси и стечено на вакцинацији!

_________________________________________________________

       МИНИСТАР спољних послова Хрватске Гордан Грлић Радман рекао је данас у Приштини да је Хрватска одлучила да постави војну базу на Косову и Метохији.

       „Одлучили смо да на Косову поставимо војну базу која ће утицати на стабилност региона", рекао је Радман послије разговора са министром дијаспоре и спољних послова самопроглашеног Косова Доником Гервалом.

       Радман је рекао да се Хрватска "противи било којој граница у источној Европи".

       „Подржавамо билатерални дијалог између Косова и Србије и надамо се да ће се наћи рјешење. Надамо се да ће разговори бити настављени у јуну", рекао је Радман.

       Према његовим речима, Хрватска даје пуну подршку либерализацији визног режима за грађане самопроглашеног Косова и "наставиће да гаји пријатељске односе".

       Радман ће се током дана састати са председником самопроглашеног Косова Вјосом Османи и председником Владе Аљбином Куртијем.

       (Срна)

 

Категорије: 

Коментари