Путин: Продужавање рата у Украјини у интересу је Америке јер има користи од слабљења Европе

УПОЗОРИО КИЈЕВ И ЗАПАД ЋЕ АГРЕСИЈУ ПРОТИВ БЕЛОРУСИЈЕ СМАТРАТИ НАПАДОМ НА РУСИЈУ

* Владимир ПУТИН на састанку са сталним члановима Савета безбедности РФ оценио да украјинска контраофанзива не даје резултате, а да команда руске специјалне војне операције делује професионално, да се руски војници и официри боре храбро и да херојски испуњавају своју дужност према Отаџбини

* „Европљани, па чак и представници европских елита, виде – нагласио је - да је такозвана подршка Украјини, у ствари, ћорсокак, празно, бескрајно бацање новца и рада. Да је та подршка у служба страних интереса, далеких од европских“

______________________________________________________

          „ДАНАС је очигледно да украјинска такозвана контраофанзива не даје никакве резултате и да су западни спонзори кијевског режима очигледно њима разочарани. Нема резултата, бар не још“, рекао је Владимир Путин на састанку са сталним члановима Савета безбедности Русије.

          Према његовим речима, Оружаним снагама Украјине не помажу ни колосални ресурси који су уложени у кијевски режим, ни снабдевање западним наоружањем, тенковимаа, артиљеријом, оклопниим возилима и муницијом.

          Ни укључивање, додао је, у украјинске операције хиљада страних плаћеника и саветника, који су најактивније коришћени у покушајима пробијања одбране руске војске, такође не доноси резултате.

          Председник РФ је оценио да команда руске специјалне војне операције делује професионално, а да се руски војници и официри боре храбро и да херојски испуњавају своју дужност према Отаџбини.

          Путин је указао да су се западне војне технологије у Украјини слабо показале, да су често инфериорне чак и у односу на совјетско наоружање.

          Руски лидер је посебно нагласио да америчка елита има користи од продужавања сукоба у Украјини, а да се и људи у Украјини све чешће питају: „За шта, за чије себичне интересе умиру њихови рођаци и пријатељи?“.

          У наставку је истакао да почиње да се мења и јавно мњење и у Европи:

          „Европљани, па чак и представници европских елита, виде да је такозвана подршка Украјини, у ствари, ћорсокак, празно, бескрајно бацање новца и рада. Да је та подршка у служба страних интереса, далеких од европских. Интереса прекоокеанског глобалног хегемона, који има користи од слабљења Европе. Њему је корисно и бескрајно развлачење украјинског сукоба“.

          Председник РФ је упозорио Кијев и његове покровитеље на Западу да ће Москва сваку агресију против Белорусије сматрати агресијом на Русију. Објаснио је:

          „Белорусија је део Савезне државе са Русијом. Зато ћемо одговорити свим расположивим средствима у случају акција усмерених против Белорусије“.

          Још 2022. године, током преговора у Минску, руски лидер је са белоруским колегом Александром Лукашенком разговарао о могућности стварања заједничког одбрамбеног простора.

           Тада је било саопштено да ће Русија и Белорусија заједнички производити ново наоружање и наставити праксу заједничких војних вежби.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари