Путин члановима свог Савета безбедности: Нека нико не сумња да ће наши контраудари бити жестоки

РУСКИ РАКЕТНИ УДАРИ ПО ОСАМ ОБЛАСТИ УКРАЈИНЕ – РАЗОРЕНО 11 КОМАНДНИХ И ИНФРАСТРУКТУРНИХ ОБЈЕКАТА

* Кијевски режим већ дуго користи терористичке методе. То су убиства јавних личности, новинара, научника, како у Украјини, тако и у Русији. Реч је и о терористичким нападима на градове Донбаса који трају више од осам година. Такође о актима атомског тероризма, мислим на ракетне и артиљеријске ударе на Запорошку атомску електрану

* Низ других терористичких напада и покушаја сличних злочина почињен је и над електроенергетским објектима и инфраструктури за транспорт гаса наше земље, укључујући и покушај подривања једне од деоница гасног транспортног система Турског тока. Кијевски режим се својим деловањем заправо ставио у исту раван са међународним терористичким формацијама, са најодвратнијим таквим групама     

* Као што знате, представницима Русије није дозвољено да истражују узроке експлозија и уништења међународних система за пренос гаса који пролазе по дну Балтичког мора. Али, сви добро знамо ко је крајњи корисник тог злочина

________________________________________________________

         УКРАЈИНСКИ премијер Денис Шмигаљ изјавио је да су руски ракетни напади погодили осам административних области, а да је погођено и мање или више разрушено 11 капиталних инфрастуктурних објеката.

       Према његовим речима, без струје су остали Кијев (готово цео), а делимично - Харков, Лавов и Тернопољ.

       Председник РФ Владимир Путин је поводом удара одржао саветовање са члановима националног Савета безбедности. На званичном сајту Кремља о том саветовању је објављено:

       „Састанку су присуствовали премијер Михаил Мишустин, председавајућа Савета Федерације Валентина Матвијенко, председник Државне Думе Вјачеслав Володин, заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев, шеф кабинета Председничке администрације Антон Вајно, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев, министар иностраних послова Сергеј Лавров, министар одбране Сергеј Шојгу, директор Федералне службе безбедности Александар Бортњиков, директор спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин, специјални представник председника за заштиту животне средине, екологију и транспорт Сергеј Иванов.

       Владимир Путин: Колеге, добар дан!

       Ви знате да ме је јуче Александар Иванович Бастрикин, председник Истражног комитета Русије, известио о првим резултатима истраге о саботажи почињеној на Кримском мосту.

       Подаци форензичких и других испитивања, као и оперативне информације, указују да је експлозија 8. октобра терористички акт, терористички напад чији је циљ уништење цивилне, критичне инфраструктуре Русије.

       Такође је очигледно да су наручиоци, организатори и извршиоци тог терористичког акта украјинске специјалне службе.

       Кијевски режим већ дуго користи терористичке методе. То су убиства јавних личности, новинара, научника, како у Украјини, тако и у Русији.

       Реч је и о терористичким нападима на градове Донбаса који трају више од осам година. Такође о актима атомског тероризма, мислим на ракетне и артиљеријске ударе на Запорошку атомску електрану.

       Али, то није све. Специјалне службе Украјине извеле су и три терористичка акта у Русији. Против Курске атомске електране, више пута обарајући високонапонске водове електране.

       Резултат трећег таквог напада била су истовремена оштећења три такве линије.

       Предузетим мерама штета је отклоњена у најкраћем могућем року, осујећене су озбиљне последице.

       Али, низ других терористичких напада и покушаја сличних злочина почињен је и над електроенергетским објектима и инфраструктуром за транспорт гаса наше земље, укључујући и покушај подривања једне од деоница гасног транспортног система Турског тока.

       Све ово потврђују објективни подаци, укључујући и исказе самих похапшених извршилаца ових терористичких напада.

       Као што знате, представницима Русије није дозвољено да истражују узроке експлозија и уништења међународних система за пренос гаса који пролазе по дну Балтичког мора. Али, сви добро знамо ко је крајњи корисник тог злочина.

       Кијевски режим се својим деловањем заправо ставио у исту раван са међународним терористичким формацијама, са најодвратнијим таквим групама.

       Злочине ове врсте једноставно је немогуће оставити без одговора.

       Јутрос је, на предлог Министарства одбране и према плану нашег Генералштаба, дошло до масивног лансирања високопрецизног оружје великог домета ваздушног, морског и копненог базирања на украјинске енергетске, војне командне и комуникационе објекте.

       Ако се покушаји терористичких напада на нашој територији наставе, одговори Русије ће бити жестоки и по обиму ће одговарати нивоу претњи коју ти напади буду представљали за  Руску Федерацију.

       Нека нико не сумња у ово!

       Молим министра одбране да реферише о резултатима“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари