Путин: До Лењина и СССР – никакве Украјине у историји човечанства није било

ШЕФ УСТАВНОГ СУДА РФ В. ЗОРКИН МУ ДОНЕО КОПИЈУ КАРТЕ ЕВРОПЕ ИЗ ВРЕМЕНА ЛУЈА XIV НА КОЈОЈ НЕМА УКРАЈИНЕ

* Председник Русије указао да се данашња Украјина с правом може назвати „Украјина по имену Владимир Иљич Лењин“, пошто је управо он био њен аутор и архитекта, што потврђују и архивска документа

__________________________________________________

         У ИСТОРИЈИ човечанства није било никакве Украјине пре стварања Украјинске ССР, рекао је Владимир Путин на састанку са председником Уставног суда РФ Валеријем Зоркином.

         Он је шефу државе донео и показао копију карте састављене средином 17. века под француским краљем Лујем XIV на којој нема никакве Украјине.

         Путин је подсетио да је територија модерне Украјине некада била део пољско-литванске Речи Посполита, а да се затим својом вољом придружила Московском царству.

         У наставку је указао: „Тек после Октобарске револуције, када су почеле да се на нашим територијама формирају свакакве квазидржавне формације, совјетска власт је створила Совјетску Украјину. То је добро познато. Пре тога никакве Украјине није било у историји човечанства“.

          Председник Русије је почетком прошле године рекао да се данашња Украјина с правом може назвати „Украјина по имену Владимир Иљич Лењин“, пошто је управо он био њен аутор и архитекта, што потврђују и архивска документа.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари