Путин: Доктрина људских права се користи за разарање суверенитета држава

ОБЈАВИО ДА У РФ ДРУГЕ МОБИЛИЗАЦИЈЕ НЕЋЕ БИТИ И ДА ЋЕ БИТИ ФОРМИРАНА ДРЖАВНА КОМИСИЈА ЗА ЗЛОЧИНЕ КИЈЕВА

* Додатно нагласио: „Користи се и за оправдање политичке, финансијске, економске и идеолошке доминације Запада“

* Специјалну операцију је назвао „дугим процесом“, али и нагласио да Русији већ доноси озбиљне резултате. Притом је апострофирао „ширење територије“ и претварање Азовског мора у руско „унутрашње море“

* Руски лидер оценио да се повећава претња избијања нуклеарног рата, али да Русија то оружје сматра „средством затите, односно – сусретно-узвратног удара“

______________________________________________________

       МЕЂУНАРОДНЕ организације показују циничну пристрасност према Русији. Не држе се своје мисије, па је Москва била принуђена да прекине сарадњу са њима, рекао је Владимир Путин.

       Навео је да је његова земља више пута апеловала на међународне институције задужене за људска права, да обрате пажњу на осмогодишње кршење права становника Донбаса од стране Украјине. Указао је да су се у већини њих – иако се данас понашају као тужиоци – правили да су слепи и глуви. И наставио:

       „А након почетка наше специјалне војне операције су УНХЦР, Савет Европе и друге такозване организације за људска права изненада прогледале и почеле да бесрамно демонстрирају своју циничну пристрасност. Да цинично, како се код нас каже, пребацују кривицу са болесне главе на здраву“. 

       По Путиновом мишљењу, те организације су коришћене за постизање нимало добрих циљева:

       „Доктрина људских права се користи за разарање суверенитета држава и за оправдање политичке, финансијске, економске и идеолошке доминације Запада“.

       Путин је поново нагласио да војна дејства у Украјини није почела Русија већ „они који су дошли на власт захваљујући државном преврату у Кијеву 2014 године“.

       Специјалну операцију је назвао „дугим процесом“, али и нагласио да Русији већ доноси озбиљне резултате. Притом је апострофирао „ширење територије“ и претварање Азовског мора у руско „унутрашње море“.

       Руски лидер је најавио формирање у Русији органа (државне комисије) који би се бавио „злочинима Кијева“.

       У том контексту је навео да Украјина стреља војнике који дезертирају.

       Посебно је нагласио да у Русији друге мобилизације неће бити.

       Додао је да је половина досад мобилисаних (150.000) већ у „зони извођења специјалне операције“.

       Путин је оценио да се повећава претња избијања нуклеарног рата, али да Русија то оружје сматра „средством затите, односно – сусретно-узвратног удара“.

       И подвукао: „Русија наставља борбу за своје националне интересе, оријентишући се примарно на мирне механизме, али ће се – ако то не буде довољно – бранити свим расположивим средствима“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари