Путин изоштрио свој „Минхен“: Колапс западне хегемоније је неповратан - више неће бити као досад!

НА ЦЕРЕМОНИЈИ У КРЕМЉУ ИЗНЕО СВОЈЕ ВИЂЕЊЕ СВЕТА БЕЗ АМЕРИЧКЕ И ЗАПАДНЕ ДОМИНАЦИЈЕ

* Запад је спреман да прегази све да би сачувао неоколонијални систем који му омогућава да паразитира, у ствари, да пљачка свет на преко власти долара и технолошког диктата, да убире прави данак од човечанства, да задржава ренту хегемона као главни извор свог незаслуженог просперитета

* Свет је ушао у период револуционарних трансформација. Бојно поље на које нас је позвала судбина и историја битка је за наш народ, битка за велику историјску Русију

* Сједињене Државе су навикле да се понашају дрско, да уцењују и подмићују, да безобзирно лажу као Гебелс. Рачунале су да ће санкцијама против Русије успети да построје под свој конац цео свет, али се већ показало да многи нису тиме одушевљени. Можда само потпуни политички мазохисти и љубитељи нетрадиционалних међународних односа

_________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин је поводом пријема у састав РФ Доњецке и Луганске Републике, Запорошке и Херсонске област одржао свој други „Минхенски говор“.

       Заправо, значајнији од свега што је рекао у фебруару 2007. на минхенској безбедносној конференцији јер све главне тезе, које су тада биле у ембрионалном стању, сада до краја развио и повезао у својеврсну атнихегемонистичку и антинеоколонијалну повељу полицентричног светског поретка.

       Руски лидер је знатан део наступа на церемонији у Георгијевској дворани Кремља посветио новом свету и Руском свету у њему:

       „Запад је спреман да прегази све да би сачувао неоколонијални систем који му омогућава да паразитира, у ствари, да пљачка свет на преко власти долара и технолошког диктата, да убире прави данак од човечанства, да задржава ренту хегемона као главни извор свог незаслуженог просперитета.

       Русија се бори да никоме не падне на памет да се наша култура може искључити из историје.

       Бојно поље на које нас је позвала судбина и историја битка је за наш народ, битка за велику историјску Русију.

       Свет је ушао у период револуционарних трансформација.  

       Постоје сви разлози да не верујемо да ће западне елите тражити конструктивне излазе из глобалне прехрамбене и енергетске кризе, која је настала њиховом кривицом. То је њихова грешка, резултат њихове вишегодишње политике, започете много пре наше специјалне војне операције у Украјини и Донбасу.

       Западни политичари, упркос томе, усмеравају све своје стреле у Русију, тврдећи да смо проузроковали све њихове невоље. Опет лажу.

       Сједињене Америчке Државе су навикле да се понашају дрско, да уцењују и подмићују, да безобзирно лажу као Гебелс.

       Запад није очекивао да га све земље неће подржати  поводом Русије. Већина држава је изабрала разумну сарадњу са Русијом. Запад није очекивао такав пркос.

       Драги пријатељи, данас се боримо за праведан и слободан пут, пре свега, за себе, за Русију. Да диктат и деспотизам остану заувек у прошлости.

       Уверен сам да земље и народи разумеју да је преступна свака политика изграђена на било чијој ексклузивности, потискивању других култура и народа. Да заједно морамо окренути ту срамну страницу.

       Започети колапс западне хегемоније је неповратан.

       Да поновим: више неће бити као досад.

       САД, да би се извукле из клупка противречности, покушавају да сломе Русију и друге државе које бирају суверени пут развоја да би још више пљачкале туђа богатства и тако запушаваче своје рупе.

       Зазирем да би САД могле да посегну за познатом формулом „рат ће све отписати“. Сједињене Америчке Државе су рачунале да ће санкцијама против Руске Федерације успети да построје под свој конац цео свет, али се већ показало да многи нису тиме одушевљени.

       Можда само потпуни политички мазохисти и љубитељи нетрадиционалних међународних односа".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари