Путин: Кијевски режим и његове западне газде у Украјини уништавају све руско

НАЛОЖИО ДА СЕ У БИБЛИОТЕКЕ „НОВИХ ТЕРИТОРИЈА“ ХИТНО ДОСТАВИ 2,5 МИЛИОНА РУСКИХ КЊИГА

* Нагласио да су становници „нових територија“ сачували свој руски језик и интерес за руску литературу - упркос свим покушајима садашњих украјинских власти да забране књиге руских и класика и савременика, да их уклоне из продаје и библиотека. А и да их униште, како они и њихове западне газде сањају да поступе са сваким ко мисли, говори и чита на руском

__________________________________________________________

          КИЈЕВСКИ режим и његови западни господари покушавају да униште све руско, али таква политика не може имати будућност, упозорио је Владимир Путин.

          На састанку са члановима Владе РФ посебно је говорио о интеграцији нових региона Руске Федерације у сверуски културни простор, нагласивши:

          „Њихови становници никада нису ни напуштали тај простор јер су брижљиво чували и чувају свој матерњи језик и интерес за руску књижевност. И то: упркос свим покушајима садашњих украјинских власти да забране књиге руских и класика и савременика, да их уклоне из продаје и библиотека. А и да их униште, како они и њихове западне газде сањају да поступе са сваким ко мисли, говори и чита на руском“.

          Поновио је да таква политика кијевског режима „неће имати будућности“ и позвао на попуњавање библиотечких фондова нових региона Русије:

          „Данас у ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области постоји више од хиљаду јавних и 1,3 хиљаде школских библиотека. Међутим, у њихови фондовима само су књиге објављене још у совјетско време јер током последњих тридесет година практично нису добијале нове“.

           Наложио је да се више од 2,5 милиона примерака књига и уџбеника обезбеде што је пре могуће како би ученици имали све што им је потребно пре почетка нове школске године.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари