Путин на фронту у својству врховног команданта – посетио и штаб групе руских јединица „Дњепар“

ПРИМИО РАПОРТЕ И У ШТАБУ НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ „ВОСТОК“ У ЛУГАНСКОЈ ОБЛАСТИ

* У штабу „Дњепра“, који је на територији Херсонске области, саслушао извештаје команданта Ваздушно-десантних снага РФ генерал-пуковника Михаила Теплинског и команданта групе Дњепар генерал-пуковника Олега Макаревича

* „Друже, врховни команданте Оружаних снага Руске Федерације, група „Дњепар“ је у одбрамбеној формацији. У складу са наређењима“ – рапортовао је генерал Макаревич

__________________________________________________________________

          ВЛАДИМИР Путин је у својству врховног команданта посетио штаб групе руских јединица „Дњепар“ на територији Херсонске области.

          У штабу је примио рапорте, односно саслушао извештаје команданта Ваздушно-десантних снага РФ генерал-пуковника Михаила Теплинског и команданта групе „Дњепар“ генерал-пуковника Олега Макаревича.

          Путин је похвалио „исцрпан извештај“ Теплинског, нагласивши да га и Министарство одбране и руски Генералштаб веома цене.

Са генералима Теплинским и Макаревичем

          Генерал Макаревич је обавестио „врховног“ да је група „Дњепар” потпуно спремна за одбијање могуће украјинске контртаофанзиве и да је у тој функцији реализовала све добијена наређења и инструкције.

           „Друже, врховни команданте Оружаних снага Руске Федерације, група „Дњепар“ је у одбрамбеној формацији. У складу са наређењима“ – рекао је Макаревич.

           Путин је свим војницима и официрима групе „Дњепар“, у чији штаб је стигао хеликоптером, честитао Васкрс.

           Потом је – долетевши такође хеликоптером – посетио штаб Националне гарде „Восток“ који је на територији Луганске Републике.

"Дњепровцима" поклонио икону

           Њен бивши амбасадор у Москви Родион Мирошник поводом овог најновијег доласка Путина у зону специјалне операције, фактички до самог фронта, оценио је:

           „Врховни командант је подигао расположење и морал наших војника и истовремено показао непријатељу решеност Руске Федерације да брани наше границе. Лична посета врховног главним одбрамбеним линијама Оружаних снага РФ је од огромног значаја. Путин је подржао је све наше момке који су сада на фронту. А показао је непријатељу пуну спремност да одбијемо све нападе. Наравно, ово је демонстрација вере Русије у своје акције и огроман идеолошки удар по њеним непријатељима. Мислим да ће и западни спонзори Украјине чути ову поруку“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари