Путин: Не постоје целе земље које су непријатељске према Русији, то су само елите неких држава

НА КОНГРЕСУ ПРЕДУЗЕТНИКА РЕКАО ДА ЈЕ РУСКА ЕКОНОМИЈА У ДОБРОМ СТАЊУ И НА ДОБРОМ ПУТУ

* Навео да ће у Русији годишња инфлација почетком априла пасти на четири одсто и бити мања него у европским земљама које су прижељкивале колапс руске економије.

* Посебно је нагласио да је Русија у 2022-ој повећала спољнотрговински промет за преко осам одсто, а да ће у другом кварталу 2023-ће остварити повећање бруто домаћег производа

* Његов апел домаћем бизнису био је: „Отварајте нова предузећа! Отварајте радна места по целој земљи!“ Вратиће вам се стоструко!“

_________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин је говорио на конгресу Руског савеза индустријалаца и предузетника (РСПП) и рекао да са оптимизмом гледа на развој националне економије.

         Нагласио је да су западне санкције дале јединствену шансу многим руским компанијама:

         „Ко их буде знао да искористи сада – сутра ће му се стоструко вратити. Ово не важи само за прерађивачку индустрију, домаћи туризам и наше брендове на тржишту робе широке потрошње“.

         Путин је оценио да привреда његове земље почиње да се развија по новом моделу, а да су предузетници који су остали у Русији показали да су паметнији и енергичнији од оних који су отишли на Запад, па отуда „деле злобне савете“.

​​         Навео је да ће годишња инфлација почетком априла пасти на четири одсто и бити мања него у европским земљама које су прижељкивале колапс руске економије.

         Посебно је нагласио да ће Русија у другом кварталу 2023-ће остварити повећање бруто домаћег производа.

         Навео је да је Русија у 2022-ој повећала спољнотрговински промет за преко осам одсто.

         Његов апел домаћем бизнису био је: „Отварајте нова предузећа! Отварајте радна места по целој земљи!“

         Путин је учесницима конгреса рекао да изрази „не-пријатељске земље“ и „непријатељске земље“ нису у потребној мери адекватни.

          Истакао је да не постоје целе земље које су према Русији непријатељске, већ само земље чије су то – елите. Делом или у великој мери.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари