Путин: Не размишљам о „историјским достигнућима“, да се плашим – ништа не бих урадио

ЗАПАДУ ПОРУЧИО: НЕ КРИВИТЕ ЗА СВЕ КРЕМЉ – НА ШТА СТЕ СЕ СПУСТИЛИ?!

* „Користећи долар као оружје, САД, и Запад у целини, дискредитовали су институцију међународних финансијских резерв. Прво су девалвиране због инфлације у зони долара и евра, а онда су наше злато и девизне резерве у иностранству потпуно стрпали у свој џеп“

* „Кијевски режим, навео је Путин, не штеди своје грађане, па Оружане снаге Украјине трпе велике губитке. Понекад однос достиже 1 према 10 на штету Украјинаца. Не жале своје војнике и боре се са Русијом до последњег Украјинца. Са жаљењем на ово указујем“

* Нагласио да у разговорима са Емануелом Макроном увек полази од тога да их - прислушкују

___________________________________________________

         ДОК се бавим својим пословом, не размишљам ни о каквим историјским достигнућима. У свом послу се руководим искључиво интересима земље“, рекао је Владимир Путин у дискусионом клубу „Валдај“.

       Нагласио ја да би многи желели да чују да се плашим, али да ствари стоје сасвим друкчије:

       „Да се плашим, не бих ништа урадио“.   

       Руски лидер посебно указао: „Сада су на Западу дошли до апсурда да свако алтернативно гледиште проглашавају субверзивном пропагандом и претњом демократији.Наводно све то долази из Русије – све су то махинације Кремља. Зар смо толико свемоћни? На шта сте се спустили? Па мућните мало главама, наведите некако нешто занимљивије. Не можете баш за све кривити сплетке Кремља“.

       У наставку је рекао: „Користећи долар као оружје, САД, и Запад у целини, дискредитовали су институцију међународних финансијских резерв. Прво су девалвиране због инфлације у зони долара и евра, а онда су наше злато и девизне резерве у иностранству потпуно стрпали у свој џеп“.

       Открио је да западне компаније формално продају послове, али да планирају да се врате:

       „Просто нам шапућу на уво `одлазимо на кратко, враћамо се брзо`. Јер, продају за један долар своју имовину вредну више милијардри. Менаџменту својих компанија. А шта је то? То значи да договор да се врате. Уосталом, ко даје такве поклоне двојици или тројици појединаца?“

       Кијевски режим, навео је Путин, не штеди своје грађане, па Оружане снаге Украјине трпе велике губитке. Понекад однос достиже 1 према 10 на штету Украјинаца.

       „Не жале своје војнике и боре се са Русијом до последњег Украјинца. Са жаљењем на ово указујем“.

       У дискусионом клубу „Валдај“ рекао да у разговорима са француским колегом Емануелом Макроном увек полази од тога да трећа лица могу да слушају разговор:

       - Немам ништа против да оно о чему причамо, стигне до представника медија, али онда само треба упозорити на то.

       Француски медији су у јулу објавили комплетан транскрипт разговора Емануела Макрона и Владимира Путина од 20. фебруара.

       Разговор је снимио француски новинар Ги Лагаш, који је тада лично био присутан, снимајући причу о председнику Француске.  

       Путин је у „Валдају“ испричао и ову анегдоту:

       Син пита оца:

       "Тата, зашто је код нас овако хладно?"

       - Зато што је Русија напала Украјину.

       „А шта ми имамо с тим?

       - Увели смо санкције да би се Русија осећала лоше.

       „Шта, зар смо ми, Руси?"


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари