Путин: Нека знају и Кијев и његови господари на Западу - Доњецк, Луганск, Херсон и Запорожје су у Русији заувек!

РУСИЈА ПОНОВО ТВОРИ СВОЈУ ИСТОРИЈУ – У МАНИРУ БЛАГОРОДНЕ СИЛЕ НОВОГ ТИПА

* Након потписивања споразума о уласку нових територија у састав Руске Федерације, Владимир Путин је свечано обећао: „Русија никада неће издати становнике ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области! Бранићемо своју земљу свим снагама и средствима која су нам на располагању, учинићемо све да осигурамо безбедан живот нашег народа. То је велика ослободилачка мисија нашег народа"

* „Нема Совјетског Савеза. Прошлост се не може вратити. Русији није ни потребно. Ми томе и не тежимо. Али, нема ништа јаче од одлучности милиона људи који себе - по својој култури, вери, традицијама и језику сматрају делом Русије“.

__________________________________________________________

       РУСИЈА поново твори своју историју. У маниру велике силе новог типа. Благородне велике силе свесне своје цивилизацијске мисије.

       Владимир Путин је 30. септембра – не свечаности у Георгиијевској дворани Кремља - потписао споразуме о уласку Доњецке Народне Републике (ДНР), Луганске Народне Републике (ЛНР), Херсонске и Запорошке области у састав Руске Федерације.

       Церемонији је присуствовао комплетан државни врх Русије, као и делегације ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области.

       Након свечаног потписивања, руски лидер је окупљенима рекао:

       „Поштовани грађани Русије, грађани Доњецке и Луганске Републике, становници Запорошке и Херсонске области, посланици Државне Думе, сенатори, сви знате да су у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Запорошкој и Херсонској области одржани референдуми. Њихови резултати су сумирани. Резултати су познати. Њихови становниции су направили свој избор. Недвосмислен избор.

       - Сигуран сам да ће Федерално собрање (скупштина) подржати уставне законе о пријему у састав Русије четири нова региона, четири нова субјекта Руске Федерације јер је то воља милиона људи.То је, наравно, њихово право, њихово неотуђиво право, које је садржано у првом члану Повеље УН, који директно говори о принципу једнаких права и самоопредељења народа. Понављам, то је неотуђиво право.

       - Засновано је на историјском јединству, у име којег су побеђивале генерације наших предака који су их од искона древне Русије вековима стварали бранили Русију. Позивам кијевски режим да поштује избор ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области. Само то може бити пут ка миру.

       - Позивамо кијевски режим и да одмах прекине непријатељства и врати се за преговарачки сто. Спремни смо за то, као што  је више пута речено. Желим да ме чују кијевске власти и њихови прави господари на Западу: људи у Доњецку, Луганску, Херсону и Запорожју постају наши грађани. Заувек!

       - Русија никада неће издати становнике ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области! Бранићемо своју земљу свим снагама и средствима која су нам на располагању, учинићемо све да осигурамо безбедан живот нашег народа. То је велика ослободилачка мисија нашег народа"-

       Путин је у наставку рекао:

       „Нема Совјетског Савеза. Прошлост се не може вратити. Русији није ни потребно. Ми томе и не тежимо. Али, нема ништа јаче од одлучности милиона људи који себе - по својој култури, вери, традицијама и језику сматрају делом Русије“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари