Путин: Ракете СССР би са Кубе до Вашингтона стизале за 15 минута, а америчке из Харкова до центра Русије ни за 10

ЗАПАД И НАТО УПОЗОРИО ДА ЈЕ УКРАЈИНА ЗА РУСИЈУ ЦРВЕНА БЕЗБЕДНОСНА ЛИНИЈА

* Осврнувши се на закон којим ће Кијев прогласити да Руси нису аутохтони народ Украјине, рекао је и ово: „То у Украјини прави народе прве, друге и треће сорте. То веома подсећа на теорију и праксу нацистичке Немачке. Сам украјински оредседник, Владимир Зеленски, Јевреј је по националности. Не знам да ли он има помешану крв, али шта ће они тамо радити са таквима? Хоће ли им - као у нацистичкој Немачкој - мерити лобање и остале делове тела да би одредили ко је прави аријевац, а ко није?!“

____________________________________________________________

       ВЛАДИМИР Путин је поручио западним лидерима да је Украјина за Москву на безбедносном плану `црвена линија` и да не покушавају да војну инфраструктуру НАТО преносе и у ту земљу.

       Предочио је да би НАТО-ракете у том случају од Дњепропетровска или Харкова до централних делова Русије летеле мање од десет минута:

       „Да ли то треба да за нас буде црвена линија или не? Када је СССР био распоредио своје ракете на Куби - до Вашингтона би стизале за 15 минута. Да ли је то тада била црвена линија за Сједињене Државе или није?“

       Западним лидерима је у наставку поручио:

       „Размислите како треба да реагујемо на оно што предлажете и о чему се разговара. Приближавање НАТО инфраструктуре границама Русије изузетно је важна тема за безбедност земље и наших грађана“.

       Додао је да су се два таласа ширења НАТО  према границама Русије догодила „у време  када није било Крима, пре свих догађаја који су уследили након државног удара у Украјини“:

       „Наше тадашње забринутости биле су једноставно игнорисане. Не желим да користим оштре речи, али – отуда се само пљувало по нашим интересима“.

       Осврнувши се на закон којим ће Кијев прогласити да Руси нису аутохтони народ Украјине, рекао је и ово:

       „То у Украјини прави народе прве, друге и треће сорте. То веома подсећа на теорију и праксу нацистичке Немачке. Сам украјински председник, Владимир Зеленски, Јевреј је по националности. Не знам да ли он има помешану крв, али шта ће они тамо радити са таквим? Хоће ли им - као у нацистичкој Немачкој - мерити лобање и остале делове тела да би одредили ко је прави аријевац, а ко није?!“

       Руски председник је нагласио да Москва не може остати равнодушна према таквим одлукама, јер су „моћан, озбиљан удар на руски народ у целини“.

       Нагласио је да говорити о Русима као неаутохтоном народу у Украјини није само нетачно, већ је смешно и глупо јер је у супротности са историјским чињеницама.

       Навео је су се сви људи који су се 1654. године присајединили Русији себе сматрали и називали Русима и православцима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари