Путин рањеним војницима: Специјална операција јача Русију

НАГЛАСИО: МОРАЛИ СМО ДА ЗАШТИТИМО СВЕ У УКРАЈИНИ КОЈИ СЕ ОСЕЋАЈУ ДЕЛОМ НАШЕГ НАРОДА

* Поручио им: „Сматрам да сви међу вама који желе да дођу до следећег нивоа треба да иду на војне студије. Такви као ви, без икакве сумње, потребни су држави, Отаџбини, Војсци“

_________________________________________________________

          СПЕЦИЈАЛНА операција у Украјини важна је за јачање Русије и заштиту становника Донбаса, рекао је Владимир Путин у разговору са њеним рањеним учесницима који се опорављају у Централној војној клиничкој болници „Вишњевски“.

          „Не морам да говорим колико је то важно за државу, да би ојачала и била независна, да бисмо заштитили људе на тим територијама. То су наши људи. Они се осећају делом нашег народа и наша је била дужност да станемо у њихову заштиту“, рекао је он.

          Шеф државе је истакао да су сви учесници специјалне операције хероји.

          Позвао их је да размисле о даљим војним студијама:

          „Сматрам да сви међу вама који желе да дођу до следећег нивоа треба да иду на војне студије. Такви као ви, без икакве сумње, потребни су држави, Отаџбини, Војсци. <...> Ко жели да остане у систему наше војске, било би исправно да пође на тај следећи корак и стекне одговарајуће образовање“.

          Путин је напоменуо да ће власти учинити све да подрже учеснике специјалне операције и породице погинулих.

          Председник РФ је у болници лично уручио звезду Хероја Русије командандиру стрељачког вода Јурију Жуланову, који је своје рањене колеге извео испод гранатирања.

          Нагласио је да је огорчен што Кијев погађа стамбене објекте:

           „Зашто то чине?! То нема војног смисла ни значаја који је раван нули!“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари