Путин: Русија ће имати ударне системе који ће пробијати сваку противракетну одбрану

ЗАТРАЖИО ДА СВЕ ТРУПЕ КОЈЕ НИЈЕ ПОЗВАО ДАМАСК НАПУСТЕ СИРИЈУ, ДАКЛЕ - АМЕРИКАНЦИ И ТУРЦИ

* У интервјуу телеканалима RT Arabic, Sky News и Al Arabiya руски лидер је навео да је Москва у ширењу НАТО на исток одувек видела опасност: „Одговарали су нам: `Т о није против вас, НАТО се трансформише и нема акресивни карактер`. Али, то је војни блок. А пошто нам се приближава војни блок – ми се томе никако не можемо радовати“

* „Наше трупе су у Сирији са мандатом њеног државног врха. Али, нагласио је председник РФ, ми ћемо напустити Сирију ако у будућности њено легитимно руководство то затражи“

___________________________________________________________________

        РУСИЈА ће произвести ударне системе наоружања који ће пробијати сваку и свачију противракетну одбрану – изјавио је Владимир Путин.

        У интервјуу телеканалима RT Arabic, Sky News и Al Arabiya на исту тему је још додао:

        „Ми ћемо то урадити јер је очевидно да су противракетни системи усмерени на обарање балистичких ракета, а ми смо зато већ вишеструко усавршили своје балистичке ракете и дошли у посед оружја каква засад нема нико у свету“.

        Одговарајући на питање да ли Москва у померању НАТО према њеним границама види претњу, руски лидер је рекао:

        „Ми смо то одувек доживљавали као опасност и о томе говорили. Одговарали су нам: „Не брините, то није против вас, НАТО се трансформише и није више само војна организација, а и нема акресивни карактер“. Међутим, нико није из статута алијансе уклонио обавезну војну подршку чланици која би била нападнута. Дакле: то је војни блок. А пошто нам се приближава војни блок – ми се томе никако не можемо радовати“.

        Председник РФ је у истом интервјуу нагласио да све стране трупе које се налазе у Сирији без одобрења Дамаска морају напустити њену територију. Дакле: Американци и Турци.

Хиперсонична ракета "Циркон"

        „Наше трупе су у Сирији са мандатом њеног државног врха. Али, додао је, ми ћемо напустити Сирију ако у будућности њено легитимно руководство то затражи“.

         Путин је прошле године руској и светској јавности предаставио ракетне системе „Кинжал“, „Авангард“ и „Буревесник“.

        Ове године је говорио о раду на хиперсоничној поморској ракети „Циркон“ која ће летети девет пута брже од звука и – поред атаковања бродова“ – уништавати и циљеве на копну.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари