Путин: Сада имамо 300.000 добровољаца који ће се укључити у специјалну операцију у Украјини

НАВЕО ДА СУ СВИ ВЕЋ ПОТПИСАЛИ УГОВОРЕ СА МИНИСТАРСТВОМ ОДБРАНЕ РФ И НАГЛАСИО: „ТО ЈЕ ОДНОС ПРЕМА ОТАЏБИНИ!“

Ким Џонг УН посматра демонстрациони лет Су-35

* Руски лидер са председником Белорусије, Александром ЛУКАШЕНКОМ, разговарао о заједничкој одбрани и притом оптужио Сједињене Државе да против руске војске „користе забрањену касетну муницију рукама Украјинаца“: „Постоји једна земља која себе сматра изузетном. То су Сједињене Државе. Али, САД не знају да плешу танго јер је то плес за двоје. Још покушавају да све реше са позиције силе. Држе лекције другима и о ономе што саме не знају или не желе да ураде“

* Лукашенко иницирао „тројну платформу сарадње Русије, Белорусије и Северне Кореје“. Подробности нису познате. Чињеница је, међутим, да је Ким Џонг Ун, током своје фактички тродневне посете Русији, показао наглашени интерес за „стратешко партнерство“ са Москвом, за руске космичке и ракетне технологије, за куповину борбених авиона Су-35 и једну руску фабрику аутомобила

____________________________________________________________

          ВЛАДИМИР Путин је за време састанка са председником Белорусије Александром Лукашенком рекао да се за специјалну операцију у Украјини пријавило 300 хиљада добровољаца.

          „То је 300 хиљада људи који су, желим да то истакнем, спремни да бранећи интересе Русије жртвују живот за своју Отаџбину,“, оценио је руски лидер.

          Нагласио је да је сваки од тих 300.000 направио избор добровољно, руководећи се жељом да заштити земљу, а не да профитира од закључења уговора.

          „Пре свега, наши људи који склапају те уговоре руководе се највишим патриотским мотивима. То само по себи заслужује поштовање“, закључио је Путин.

          У истом разговору је оптужио Сједињене Државе да против руске војске „користе забрањену касетну муницију рукама Украјинаца“.

          „Постоји једна земља која себе сматра изузетном. То су Сједињене Државе. Али, САД не знају да плешу танго јер је то плес за двоје. Још покушавају да све реше са позиције силе. Држе лекције другима и о ономе што саме не знају или не желе да ураде“.

          Путин и Лукашенко су разговарали о заједничкој одбрани Савезне државе РФ и Белорусије.

          Путинов гост је иницирао „тројну платформе сарадње Русије, Белорусије и Северне Кореје“.

          Подробности нису познате.

          Чињеница је, међутим, да је Ким Џонг Ун, током своје фактички тродневне посете Русији, показао наглашени интерес за „стратешко партнерство“ са Москвом, за руске космичке и ракетне технологије, за куповину борбених авиона Су-35 и једну руску фабрику аутомобила.

           Чињеница је такође да је шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров, изјавио да Русију уопште не занима што Запад „диже дреку“ поводом ширења и продубљивања односе Москве и Пјонгјанга.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари