Путин: Судбину Русије ће одредити достигнућа у области вештачке интелигенције

У МОСКВИ НАСТУПИО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ПУТОВАЊЕ У СВЕТ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ“

* Затражио да се ради на стварању система међународних плаћања који ће бити независан и од банака и од трећих земаља     

________________________________________________________________  

       ВЛАДИМИР Путин је у Москви наступио на конференцији „Путовање у свет вештачке интелигенције”.

       Са тог скупа је затражио да у Русији почне масовна примена вештачка интелигенција у свим секторима привреде, социјалној сфери и систему јавне управе.

       Предложио је да се установи награда за младе научнике - за научна и дизајнерска достигнућа у области вештачке интелигенције.

       Иницирао је и да се уведе рангирање руских универзитета према квалитету предавања њихових стручњака за вештачку интелигенцију.

       Путин посебно инсистира да се вештачка интелигенција укључи у сваки национални пројекат и сваки државни програм, као и у инвестиционе програме компанија.

       Притом је упозорио: „Даљу судбину Русије у свету умногоме ће одредити достигнућа у области вештачке интелигенције. Зато подржавам и идеју да се експеримент са беспилотним аутомобилима изведе на аутопуту Москва-Петербург“.

       Руски лидер је на крају наступа упозорио да постојећи систем међународних плаћања контролише уски клуб земаља и финансијских група“.

       „Неопходно је створити нови систем међународних плаћања, независан од банака и интервенције трећих земаља. Да бисмо развили напредне технологије потребне новој економији, морамо тражити сопствене приступе, проучавати напредна страна искуства, усвајати најбоље праксе, а не слепо копирати оно што се негде другде ради“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари