Путин: Сви ће морати да признају ситуацију на терену коју створи наша операција у Украјини

ПРЕДСЕДНИК РФ НАСТУПИО НА САМИТУ ЛИДЕРА ЗЕМАЉА ЕВРОАЗИЈСКОГ ЕКОНОМСКОГ САВЕЗА

* Бивша немачка кацеларка Ангела МЕРКЕЛ признала да су споразуми о Донбасу, постигнути у Минску и уз њено учешће, били срачунати само на то да се Украјини купи време, што је Кијев искористио да ојача и пружи отпор Руској Федерацији

* Владимир ПУТИН: „Искрено, за мене је то потпуно неочекивано и разочаравајуће. Нисам очекивао да ћу то чути од бивше канцеларке. Увек сам полазио од тога да се руководство Немачке према нама понаша искрено иако је подржавало украјинску страну... Са овим се отвара и питање поверења које је сада безмало на нули. После овакве изјаве, како о било чему преговарати? Где су гаранције?“

________________________________________________________

         БИВША немачка канцеларка Ангела Меркелова се самораскринкала и показала да ни Руси ни Срби никоме ни у Берлину, ни у Паризу, ни у Бриселу не треба да верују. Ни кад се осмеђују и говоре најслађе или најмање погане речи.

       Признала је да су споразуми о Донбасу, постигнути у Минску и уз њено учешће, били срачунати само на то да се Украјини купи време, што је Кијев искористио да ојача и „пружи отпор Руској Федерацији“.

       Притом је са неком врстом поноса оценила да је велика разлика између Украјине каква је била 2014-те и 2015-те и садашње.

       Реагујући на ово, Владимир Путин је рекао:

       „Искрено, за мене је то потпуно неочекивано и разочаравајуће. Нисам очекивао да ћу то чути од бивше канцеларке. Увек сам полазио од тога да се руководство Немачке према нама понаша искрено, да је немачко руководство увек искрено настојало да реши конфликт у Донбасу. Упркос томе што је Берлин подржавао украјинску страну“.

       Руски лидер је додатно нагласио да су речи Меркелове показале да је Москва исправно поступила што је покренула специјалну војну операцију. И поставио питање:

       „Отвара се и питање поверења које је сада безмало на нули. После овакве изјаве, како о било чему преговарати? Да ли је више уопште могуће преговарати? Где су гаранције?“

       Путин је све ово рекао за време самита лидера земаља Евроазијског економског савеза, додавши да је Русија  требало раније да започне операцију у Украјини, али није јер је очекивала да ће све бити решено у оквиту Минска-2.

       Посебно је нагласио да је уверен да ће „сви морати да се сложе са реалношћу на терену коју успостави специјална операција“.

       Поновио је да новог таласа мобилизације у Русији неће бити:

       „Мобилисано је 300.000, 150.000 је укључена у операцију, а 77.000 је већ у јединицама. Чему додатна мобилизација? Половина свих мобилисаних је у борбеној резерви! Зато: чему нова мобилизација?!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари