Путин: Територију која се зове Украјина од самог почетка контролишу људи вођени са Запада

НАГЛАСИО: КРЕНУЛИ СУ ПУТЕМ БОРБЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ И СТВАРАЊА АНТИ-РУСИЈЕ НА ТОЈ ТЕРИТОРИЈИ

* Већ смо разговарали о могућности удара по украјинским центрима доношења одлука. Наравно, тој категорији припада и војни обавештајни штаб Украјине, који је погођен пре два-три дана

* Одговарајући на тај уадр, кијевски режим је изабрао другачији пут – пут застрашивања Русије, застрашивања руских грађана и удара по стамбеним зградама. То је, наравно, јасан знак терористичке активности

Московска ПВО је током напада дронова функционисала нормално, задовољавајуће. Са истим проблемима смо се суочили и на аеродрому Хмејмим у Сирији, а територија наше ваздушне базе Хмејмим и Москва, огромна европска метропола, једноставно су неупоредиве

* Мене ово не брине толико колико покушаји да се изазове одговор Русије. Јер, ово је осмишљено да нас испровоцира да узвратимо „као у огледалу“. Хајде да видимо шта ћемо да радимо са тим

________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин је одреаговао на украјински напад дроновима на Москву и Подмосковље.

         Преносимо његове речи у целини:

         „После распада СССР, било је неизбежно да дође до неке врсте конкуренције између Русије и Украјине. То се подразумевало, али смо полазили од чињенице да ће се све одвијати на цивилизован начин и, штавише, на основу наше историјске, културне и језичке блискости. Али, ствари су кренуле другим путем, нажалост, што је и било за очекивати.

         У суштини, територију која се зове Украјина од самог почетка контролишу људи који су, вођени са Запада, кренули путем борбе не само против Русије, већ и стварања „анти-Русије“ на тој територији.

         Требало је да воде рачуна о људима који су живели на југоистоку Украјине, а то је велики број бирача. Требало је да воде рачуна и о неутралном статусу државе који су фиксирали и у својој Декларацијио  независности. Уместо тога, Украјина је кренула другим путем – придружила се НАТО, организацији која је непријатељски настројена према Русији и која је створена искључиво за борбу против Совјетског Савеза, односно – Русије.

         Украјина је 2008. године, без икаквих спољних назнака и било какве војно-политичке напетости, објавила да улази у НАТО. Западне земље су на самиту у Букурешту објавиле да су за Украјину отворена врата алијансе.

         Не само да су нас преварили и рекли да неће бити кретања НАТО-а на исток, већ су стигли и до Украјине. Ок.

         Они су 2014. године извршили државни удар у Кијеву и једноставно почели да уништавају све који би, на овај или онај начин, желели да граде нормалне односе са Русијом. Поред тога, започели су и рат у Донбасу.

         Онда су све преварили говорећи да желе - да би нам уљуљкали будност - да се то питање реши мирним путем.

         Сада већ отворено говоре да су нас обмањивали само да би акумулирали снагу и покренули непријатељства, укључујући и Крим. Сада су, као што знате, стигли и до удара беспилотних летелица.

         Оружане снаге Русије су биле принуђене да покретањем специјалне војне операције одговоре на рат који је покренуо украјински режим у Донбасу.

         Ми високопрецизним далекометним оружјем наносимо ударе по војној инфраструктури Украјине, по складиштима муниције, горива и мазива која се користе за борбена дејства.

         Већ смо разговарали о могућности удара по украјинским центрима доношења одлука. Наравно, тој категорији припада и војни обавештајни штаб Украјине, који је погођен пре два-три дана.

         Одговарајући на тај уадр, кијевски режим је изабрао другачији пут – пут застрашивања Русије, застрашивања руских грађана и удара по стамбеним зградама. То је, наравно, јасан знак терористичке активности.

         Московска ПВО је притом функционисала нормално, задовољавајуће. Са истим проблемима смо се суочили и на аеродрому Хмејмим у Сирији, а сама територија наше ваздушне базе Хмејмим и Москва, огромна европска метропола, једноставно су неупоредиве.

         Али генерално, јасно је шта треба да се уради да би се додатно учврстила противваздушна одбрана престонице и ми ћемо то учинити.

         Мене ово не брине толико колико покушаји да се изазове одговор Русије. Јер, ово је осмишљено да нас испровоцира да узвратимо „као у огледалу“. Хајде да видимо шта ћемо да радимо са тим.

         Грађани Украјине увек треба да имају на уму у шта их увлачи садашње руководство те земље и да схвате да постоје и друге претње повезане, на пример, са покушајима да се поремети рад нуклеарне електране Запорожје или да се искористи нека врста "прљавих" уређаја повезаних са нуклеарном индустријом.

          Ми нисмо покренули овај рат. Кијевски режим је 2014. године покренуо рат у Донбасу – и не служимо се средствима украјинских махера.

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари